Muitininkai Vilniaus oro uoste iš vyro atėmė 1,5 kg kriauklių

Trečiadienį Vilniaus oro uoste muitininkai sulaikė lietuvio G.J. parsivežtas kriaukles iš egzotiškosios Pusiaujo Gvinėjos. Nemažą kriauklių kiekį – 1,5 kg – vyras vežėsi asmeniniame bagaže.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2014, 3:39 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:23 PM

Kaip rašoma Muitinės pranešime, pareigūnai kriaukles sulaikė vadovaudamiesi Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos (CITES) konvencija bei atsižvelgdami į faktą, jog pilietis neturėjo specialaus leidimo gabenti egzotiškus suvenyrus.

Lietuvos muitinė primena, jog siekiant išsaugoti nykstančias pasaulio laukinės faunos bei floros rūšis, 1973 metais Vašingtone buvo pasirašyta CITES konvencija. Pagrindinė šios konvencijos nuostata – tarptautinė prekyba laukiniais gyvūnais ir augalais neturi grėsti jų išlikimui.

Pasaulio muitinėms buvo pavesta vykdyti tarptautinės prekybos nykstančiais augalais bei gyvūnais ar jų dalimis kontrolę, jų gabenimo teisėtumą per valstybių sienas teisėtumą.

Šiemet, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į daromą žalą laukinei gamtai, Pasaulio muitinių organizacija (PMO) kovo 3-iąją ragina minėti Pasaulio laukinės gamtos dieną. Šios dienos, kuri 2014 m. bus minima pirmąkart, tikslas – atkreipti dėmesį į laukinės floros ir faunos apsaugą, skatinti susimąstyti dėl nejautrios, o dažnai ir nusikalstamos veiklos gamtai vykdymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?