Už nudaigotą katiną dirbs visuomenės labui

Sugyventinės katiną kibire nuskandinęs Zarasų rajono gyventojas už bausmę turės šešis mėnesius po 30 valandų neatlygintinai dirbti visuomenės labui. Pagreitinto proceso tvarka nuteistas 46–erių Rolandas M. teisme pripažino savo kaltę ir labai gailėjosi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 2:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:14 PM

Iki šiol neteistas vyras užsidirbo teistumą dėl to, kad būdamas neblaivus nesuvaldė neigiamų emocijų ir jas išliejo ant nekalto gyvūno.

Samanių kaime gyvenantis Rolandas M. dažnai savo sugyventinei 48 metų Audronei B. priekaištaudavo, kad ji pernelyg lepina savo gausų augintinių būrį. Namuose, kur pora gyvena kartu, buvo laikomi trys katinai, trys šunys ir dvi šinšilos.

Namų šeimininkė iš tiesų labai myli savo augintinius ir juos lepina. Šiuose namuose visiems keturkojams būdavo leidžiama užsikabaroti ne tik ant sofos ar lovos. Katinai ypač mėgo patikrinti, kas ant stalo padėta. Augintiniai kartais namuose nepastebėti įsigudrindavo atlikti ir gamtinius reikalus. Todėl troboje tvyro specifinis kvapas.

Vieną vasario šeštadienio vakarą Rolandas M. namo grįžo šiek tiek išgėręs. Neaišku, koks gyvūnų elgesys vyrą taip supykdė,  bet jis tą pyktį išliejo ant po ranka pasipainiojusio katino. Vyras lauko virtuvėje čiupo murklį už kaklo ir sugrūdo į šalia stovėjusį kibirą su vandeniu. Iš trijų namuose augintų katinų – Mėtos, Čiobrelio ir Rudžio vieno neliko.

Tokio sugyventinio elgesio įsiutinta Audronė B. paskambino bendrosios pagalbos telefonu ir iškvietė policijos pareigūnus. Šie dėl žiauraus elgesio su gyvūnais Rolandą M. išvežė į Zarasų rajono policijos komisariato areštinę. Ten nustatyta, kad vyro organizme buvo 1,09 promilės alkoholio.

Iš valstybės pašalpų gyvenanti brandi pora jau ne pirmą kartą susipyksta taip, kad tenka įsikišti pareigūnams. Praėjusiais metais Rolandas buvo sumušęs savo gyvenimo draugę. Už tai jam teko aiškintis policijos tyrėjams.

Dar vieną keistą, su poros namuose augusiu šunimi susijusią istoriją pasakoja kaimynai. Anksčiau namuose gyveno didelis šuo. Kartą jis apkandžiojo šeimininkę. Tuomet supykęs Rolandas M. šunį nužudė. Vyras esą keturkojį nutrenkė elektra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?