Drama Rokiškio rajone baigėsi – ginkluotas vyras sučiuptas

Sekmadienio pavakarę „Aro“ ir policijos pareigūnai nuginklavo įtariamą narkotikų prekeivį, kuris grasino susisprogdinti buvusios parduotuvės-valgyklos pastate Rokiškio rajone. Kai pareigūnai jį guldė ant žemės, rankoje įtariamasis laikė kovinę granatą, ištrauktu apsauginiu žiedu. Situacija buvo labai pavojinga, tačiau drama baigėsi be aukų ir sužeidimų.

Sulaikymo akimirka.<br>D.Zibolienės („Gimtasis Rokiškis“) nuotr.
Sulaikymo akimirka.<br>D.Zibolienės („Gimtasis Rokiškis“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė, Andrius Vaitkevičius, Arūnas Karaliūnas

2014-04-06 11:00, atnaujinta 2018-02-14 20:36

Tai įvyko apie 15 val. 10 min. Įvykio vietoje dirbanti reporterė Rasa Stundžienė pranešė, kad kanapių auginimu įtariamas kaunietis Saulius K. buvo sulaikytas. 

Dramos atomazga primena veiksmo filmą.

Tuo metu įtariamasis buvo pravėręs duris ir kalbėjo su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotoju Dariumi Žukausku, jau kelias valandas su juo vedusiu derybas. Užsibarikadavęs vyras rankoje laikė rusišką kovinę granatą F1, kurios žiedas buvo ištrauktas. Pareigūnai jautė, kad įtariamasis yra labai pavargęs, kalba tik apie savižudybę ir gali pasielgti neprognozuojamai.

Netikėtai Saulius K. puolė iš pastato, rankoje laikydamas granatą. Ant jo užvirto visa būrys pareigūnų – derybas vedęs D.Žukauskas, „Aro“ rinktinės vadas Viktoras Grabauskas, kiti pareigūnai. Vyriškį per kelias akimirkas nuginklavo ir kurį laiką laikė paguldę ant žemės. Vėliau garsiai šūkčiojantis Saulius K. pareigūnų buvo nuvestas į „Aro“ autobusiuką, ten jį apžiūrėjo visą laiką budėję greitosios pagalbos medikai.

Teigiama, kad jokių sveikatos sutrikimų jam nenustatyta.

Įvykio vietoje ir pastate, kuriame buvo užsibarikadavęs kaunietis, dirbo policijos ekspertai.

Grasinti pradėjo pajutęs pavojų

Neeilinė situacija prasidėjo šeštadienio vakarą, apie 19 val. 50 min. Rokiškio rajono Antanašės kaime policijos pareigūnai turėjo leidimą atlikti kratą buvusios parduotuvės-valgyklos patalpose, kuriose šiuo metu gyvena 1965 metais gimęs kaunietis Saulius K. Įtariama, kad jis galėjo auginti kanapes, kurias vėliau veždavo prduoti į Kauną.

Kratą turėjo atlikti Kauno miesto Žaliakalnio policijos pareigūnai. Tačiau pamatęs policininkus Saulius K. užbarikadavo negyvenamosiose patalpose ir pagrasino panaudoti sprogmenis, jei kas nors bandys prie jo artintis.

Policininkai situaciją įvertino rimtai. Juolab kad jis turi šaunamojo ginklo leidimą.

Buvo įvestas planas „Skydas“, į įvykio vietą atvyko gausesnės policijos pajėgos, ugniagesiai, greitosios pagalbos medikai. Taip pat buvo iškviesta Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“.

Prašė cigarečių

Derybos su užsibarikadavusiu Sauliumi K. truko per naktį.

Vyras patalpose buvo vienas. Šalia namo stovėjo žalios spalvos universalas „Subaru Forester“.

Pirminiais duomenimis, vyriškis turėjo rankinę granatą ir šaunamąjį ginklą. Jis pats sakė, kad turi ir maisto, ir vandens. „Aro“ derybininkų paprašė tik cigarečių.

Pareigūnai pastate išjungė elektrą ir išdaužė vieną iš langų. Tačiau ant visų pastato langų buvo uždėtos metalinės grotos, patalpa, kurioje slėpėsi Saulius K., buvo už dvejų užrakintų durų.

Prekiavo narkotikais

Policija turėjo patikimų duomenų, kad vyras galėjo prekiauti narkotinėmis medžiagomis. 

„Tai turėjo būti ikiteisminio tyrimo finalinis akordas“, – portalui lrytas.lt sakė Žaliakalnio policijos komisariato viršininkas Egidijus Kriaučionis. 

Todėl šeštadienį po pietų daryti kratos į Rokiškį išvyko trys Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai, vadovaujami vyriausiojo tyrėjo Stanislovo Zaikino. 

Penkis kartus teistas kaunietis Saulius K. yra įtariamas kanapių auginimu. Spėjama, kad kvaišalus jis veždavo į Kauną. 

Vietos gyventojai pasakojo, kad po tuo pastatu yra erdvūs rūsiai, kuriuose, matyt, ir buvo auginamos kanapės. 

Su kaimynais nebendravo

Apleistos patalpos priklauso kauniečio Sauliaus K. seseriai. 

Liudininkai pasakojo, kad kaunietis į Antanašės kaimą atsikraustė prieš kelerius metus. Gyveno vienas, nors kartais pas jį apsilankydavo moteris ir trys vaikai.

Jis uždaras ir su aplinkiniais bendravo labai mažai. Apie jo veiklą kaimynai žinojo nedaug, tačiau vietos bibliotekai Saulius K. kartą padovanojo maišą knygų.

„Žinau tik tiek, kad jis augino sraiges ir užsiėmė automobilių remontu, tačiau su juo bendrauti man neteko“, – laikraščiui „Gimtasis Rokiškis“ pasakojo Obelių seniūnas Eugenijus Narkūnas.

„Gimtasis Rokiškis“ rašo, kad tokio didelio masto su teisėsauga susijęs įvykis šiame kaime įvyko pirmą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.