Kaune aptikti du nelegalių cigarečių sandėliai

Muitinės kriminalistai smogė Kauno apylinkių kontrabandininkams. Sandėliai su nelegaliais rūkalais buvo aptikti tiek Eigulių, tiek Vilijampolės rajonuose. Sulaikyta apie 200 tūkst. litų vertės baltarusiškų cigarečių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-07 09:46, atnaujinta 2018-02-14 20:18

Kaip rašoma MKT pranešime, turėdami informacijos, kad viename iš Vilijampolės rajone esančių garažų, greta Raudondvario plento, gali būti sandėliuojama cigarečių kontrabanda, muitinės kriminalistai ankstų trečiadienio rytą patikrino minėtą vietovę. Pareigūnai ten užklupo du vyriškius, iš garažo į automobilį „Volkswagen Passat“ krovusius cigarečių kontrabandą.

Paaiškėjo, kad netikėtai pasirodę pareigūnai užkirto kelią nelegaliam sandėriui. Kaunietis V.P., kuriam ir priklausė garažas, iš Klaipėdos atvykusiam G.Z. kaip tik perpardavinėjo baltarusiškas „Fest 7“.

Anot pareigūnų, tai įprastas daugelio Lietuvos vidurio regiono „verslas“: Vilniaus apylinkėse įsigytas kontrabandines cigaretes kauniečiai kitų regionų gyventojams perpardavinėja „užsimetę“ apie 50 ct „antkainį“. Abiejų vyriškių „verslą“ sutrukdę pareigūnai juos sulaikė dviem paroms.

Garaže ir automobilyje iš viso buvo rasta 15 tūkst. pakelių rūkalų.

Vakarop, apie 17 val., pareigūnai patikrino dar vieną galima nelegalios prekybos „tašką“ – Eigulių rajone, greta Islandijos plento esantį garažų masyvą. Čia buvo sulaikytas Kaune garažą nuomojantis Žiežmarių gyventojas V.Š. Tiek garaže, tiek greta stovėjusiame automobilyje pareigūnai aptiko baltarusiškų cigarečių („Minsk Capital“, „Minsk Superslim“, „Bond Street“) kontrabandą. Iš viso rasta 10 tūkst. 440 pakelių.

Bendra tądien abiejuose kontrabandininkų sandėliuose sulaikytų cigarečių vertė – daugiau nei 199 tūkst. litų.

MKT Kauno skyriuje abiem atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl pasikėsinimo neteisėtai disponuoti akcizais apmokestinamomis prekėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.