Kauno policija aptiko automobilių pirkėjų nelegalų

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus ir Patrulių rinktinės pareigūnai vykdė bendrą prevencinę priemonę, kurios metu Kauno Palemono mikrorajone ir automobilių turgaus prieigose tikrino, ar užsieniečiai laikosi atvykimo, gyvenimo Lietuvos Respublikoje tvarkos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2014, 12:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:34 PM

Prevencinės priemonės metu patikrinti 59 užsieniečiai, iš jų didžiąją dalį sudarė Kirgizijos, Tadžikistano, Baltarusijos Respublikų piliečiai, atvykę į Lietuvą įsigyti automobilių.

Vienas Kirgizijos Respublikos pilietis pareigūnams pateikė pasibaigusią Šengeno vizą.

Užsieniečiui pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 206 str. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, o Migracijos skyriaus pareigūnai pradėjo procedūrą dėl užsieniečio grąžinimo į kilmės valstybę.

Migracijos skyriaus pareigūnai primena, kad užsieniečiai turi tas teises ir laisves, kurias numato Lietuvos Respublikos įstatymai, pagrindinis iš jų Lietuvos Respublikos užsieniečių teisinės padėties įstatymas.

Užsieniečiai policijos ar kitos teisėsaugos institucijos pareigūnų reikalavimu pagal šį įstatymą privalo pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (kelionės dokumentą, leidimą gyventi ar kita), taip pat kitus dokumentus, kuriuose nurodytas buvimo valstybėje tikslas ir sąlygos ir kurie įrodo, kad užsienietis Lietuvos Respublikoje yra teisėtai.

Šalies migracijos tarnybos per 2014 metų I ketvirtį jau patvirtino daugiau kaip 20 tūkst. 156 kvietimų užsieniečiams laikinai atvykti į Lietuvos Respubliką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.