Nuo pareigūnų sprukęs vogtas BMW X5 išlaužė medžius ir vertėsi

Šeštadienio vakarą Vilkaviškio rajono policijos pareigūnams teko vaikytis nepaklusnius vairuotojus. Vienas galiausiai sustojo pats, kitas nuskrido nuo kelio ir apsivertė. Paaiškėjo, kad šis automobilis vogtas Vokietijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-22 17:55, atnaujinta 2018-02-14 12:34

Kaip rašoma Marijampolės apskrities VPK pranešime, kelyje Kalvarija-Gražiškiai-Vištytis, prie Gražiškių kaimo pareigūnai pastebėjo ir stabdė atvažiuojantį automobilį „Opel Vectra“, tačiau automobilio vairuotojas ne tik kad neketino stoti, bet padidino greitį ir nurūko Kalvarijos link.

Pareigūnai persekiojo bėglį tarnybiniu automobiliu su įjungtais mėlynos ir raudonos spalvos švyturėliais bei per garsiakalbį kartojo reikalavimą sustabdyti transporto priemonę, tačiau šio reikalavimo vairuotojas nevykdė ir persekiojamas pavažiavęs apie keturis kilometrus, pagaliau sustojo.

Kaip paaiškėjo, automobilį „Opel Vectra“ vairavo dvidešimt ketverių marijampolietis T.M., kuris ne tik kad neturėjo teisės vairuoti, bet ir buvo apsvaigęs nuo alkoholio (nustatytas 0,86 prom. alkoholio).

Dėl šio fakto T.M. teks atsakyti. Jam surašytas protokolas vaikinas nušalintas nuo tolimesnio transporto priemonės vairavimo, o automobilis pristatytas į saugojimo aikštelę.

Tą pačią dieną, pavakary, Ramoniškių kaime Vilkaviškio rajone stabdomas BMW X5 nestojo ir pareigūnų persekiojamas lėkė didžiuliu greičiu bei nesuvaldęs automobilio, Pilviškių seniūnijoje esančiame Bebrininkų kaime, nuvažiavo nuo kelio, keletą kartų apsivertė ir apgadino šio kaimo gyventojo tvorą bei nulaužė tris vaismedžius.

Kaip paaiškėjo, bėgti nuo policijos pareigūnų ir šis trisdešimties metų Šiaulių miesto gyventojas A.M., tikrai turėjo dėl ko: teisės vairuoti transporto priemonę neturėjo, transporto priemonės dokumentų irgi neturėjo, automobiliui BMW X5 buvo pritvirtinti kitai transporto priemonei priklausantys valstybinių numerių ženklai, juk automobilis buvo pavogtas Vokietijoje.

Medikų pagalbos prireikė ir pačiam bėgliui, tačiau po apžiūros jis paleistas gydytis į namus.

Automobilis pristatytas į saugojimo aikštelę, o A.M. teks atsakyti už savo veiksmus pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.