Per iškylą mušami vaikinai krito į tvenkinį, vienas nuskendo

Kraupia tragedija baigėsi grupės jaunuolių iškyla prie tvenkinio Mažeikiuose, Kalnėnų gatvėje. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį chuliganai užpuolė prie tvenkinio iškylaujančius tris vaikinus, vienas jų buvo nepilnametis (g. 1998 m.). Kitą dieną po tragedijos paaiškėjo, kad vienas iš sumuštų vaikinų įkritęs į tvenkinį nuskendo.

Sumuštas 20-metis nuskendo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Sumuštas 20-metis nuskendo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 27, 2014, 11:11 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:51 AM

Kūną rado ryte

Kaip praneša policija, prie iškylautojų naktį atvykę užpuolikai sumušė nepilnametį, taip pat 21 metų G.S. ir 20-metį A.G. Nuo smūgių vaikinai sukrito į vandenį.

Vienas iš jų -20-metis A.G. - po muštynių dingo. Buvo baiminamasi, kad jis galėjo nuskęsti. Baisios prognozės pasitvirtino - sekmadienio rytą, 11 val. 10 min., Telšių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai iš tvenkinio ištraukė sumušto jaunuolio kūną.

Telšių narai su Mažeikių gelbėtojais dingusio jaunuolio ieškojo nuo pat ankstyvo sekmadienio ryto.

Vaikino kūnas bus perduotas ekspertams, kurie nustatys tikslią jo mirties priežastį: ar vaikinas nuskendo, ar į vandenį buvo įmestas jau užmuštas.

Sulaikyti penki įtariamieji

Pasak pareigūnų, tragiškai pasibaigęs konfliktas įvyko prie dirbtinių vandens telkinių, prie kurių jaunimas mėgsta leisti laiką. Vakare ten laiką leido kelios jaunimo kompanijos.

Konfliktas tarp anksčiau vienas kito nepažinojusių jaunuolių ten, pirminiais duomenimis, įsiplieskė dėl merginų ar merginos. Viskas baigėsi muštynėmis, per kurias vaikinas buvo įmestas į vandenį.

Dėl 20 metų A.G. dingimo į policiją kreipėsi jo motina. Jaunuolių paiešką pradėjusiems pareigūnams tapo žinoma apie prie tvenkinių įvykusį incidentą. Kilo įtarimų, kad sumuštas ir į vandenį įmestas vaikinas galėjo nuskęsti. Šie įtarimai pasitvirtino sekmadienį ryte, kai priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai iš vandens ištraukė A.G. kūną.

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo pradėję pareigūnai sulaikė penkis įtariamuosius (21-23 metų) ir uždarė juos į areštinę. Vėliau Policijos departamentas pranešė, kad sulaikyti 1998 m. gimusi mergina, 1996 m. gimusi mergina, L.R. (gimusi 1996 m.), V.V. (gimusi 1996 m.) ir E.D. (gim. 1994 m.). Pirmadienį tyrėjai ruošiasi kreiptis į teismą, kad įtariamieji būtų suimti ilgesniam laikui.

Įtariamieji policijai yra žinomi. Pasak pareigūnų, įtariamųjų ratas dėl šio tragiškai pasibaigusio smurto proveržio gali dar labiau išsiplėsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.