Teisme - mįslės dėl nužudytojo amžiaus

Tada nužudytajam buvo 29 metai, o ekspertai nustatė, kad mirties metu jam buvo 46 metai.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

May 21, 2014, 12:35 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:54 PM

Tada nužudytajam buvo 29 metai, o ekspertai nustatė, kad mirties metu jam buvo 46 metai.

Profesorius Rimantas Jankauskas būriui advokatų ilgai aiškino formules, kaip skaičiuojama paklaida, nustatant mirusiojo amžių.

Tačiau viskas paaiškėjo, kai H.Daktaras uždavė paprastą klausimą. „Ar žmogus, kuris buvo palaidotas 29 metų, galėjo būti iškastas 49 metų?“.

„Galėjo. Jo biologinis amžius tuo metu jau galėjo būti daug didesnis“, - paaiškino ekspertas. Specialistas aiškino, jog žmogaus amžių lemia daugybė veiksnių – mityba, gyvenimo būdas, rūkymas. Jis pateikė dviejų bendraamžių politikų – buvusio JAV prezidento Ronaldo Reigano ir SSSR vadovo Leonido Brežnevo pavyzdį. R.Reiganas atrodė daug jaunesnis už savo bendraamžį.

Teismas nusprendė, jog nėra prasmės A.Mučinsko palaikų tirti iš naujo.

Teisėjų kolegija atmetė ir advokatų prašymus apklausti buvusius H.Daktaro bendražygius Vidmantą Gudzinską ir Rimvydą Žilinską. "Jie būtų atskleidę daugiau detalių, nes kaltinimai H.Daktarui buvo grįsti jų parodymais", - apgailestavo H.Daktaro advokatas K.Ašmys.

Teismas atsisakė apklausti dar keletą asmenų, kurie galėjo matyti gyvą Rimantą Ganusauską, Mongolą bei Vladimirą Seneckį, pravarde Turistas po to, kai šie jau buvo nužudyti. Jų apklausai nepritarė ir prokuroras. „Šie liudytojai- arba buvę nelabai dori policijos pareigūnai, arba nusikaltėlių pasaulio atstovai“, - sakė Zdislavas Tulševskis.

Tačiau nuspręsta apklausti vieną, į teismą atvykusį liudytoją Jurijų Denisenką, kuris ne tik matė gyvą Mongolą, bet teigė turintis informacijos apie Sigito Čiapo nužudymą.

Papasakoti teisme, ką žino, J.Denisenka prieš keletą metų pasisiūlė H.Daktaro žmonai Ramutei. J.Denisenka tvirtino, jog R.Ganusauską gyvą matė 1994 metų vasarą, nors jis dingo 1993 metų pabaigoje. Jis buvo su chalatu ir užsiauginęs ilgus plaukus, kaip hipis“, - prisiminė liudytojas.

J.Denisenka teigė esąs Daktarų grupuotės nario V.Gudzinsko draugas. Jie kartu su Valdu Jakučiu ir Gudzinsku kartu išgerdavo, žaisdavo biliardą.

V.Gudzinskas jam esą prasitarė, kad iš V.Jakučio gavo 30 tūkst. litų „už Sigito Čiapo dūšią“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.