Kas nužudė samdinį?

Ūmaus būdo klaipėdietis 56 metų Kazys Stanišauskas tikisi išsisukti nuo bausmės už žmogžudystę. Vyriškis pateikė net tris prieštaringas keistų įvykių versijas, kurias dabar vertina Klaipėdos apygardos teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

May 28, 2014, 7:38 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:07 AM

Stojęs prieš teismą K.Stanišauskas turės prisiminti pernykščius įvykius Priekulės (Klaipėdos r.) miestelio pakraštyje. Ten jis su talkininku klaipėdiečiu Levu Lukošiumi visą dieną rovė krienus ir girtuokliavo, rašo „Lietuvos rytas".

Priekulėje surastas žiauriai sumušto L.Lukošiaus lavonas užminė mįslę kriminalistams.

K.Stanišauskas tik po savaitės pranešė prie krienų lauko matęs negyvą vyrą, kurį galėjo nužudyti pašaliniai asmenys.

Dirbo ir girtuokliavo

Pernai spalio 25-ąją K.Stanišauskas automobiliu „Renault Espace“ nuvyko kasti krienų į Priekulėje nusižiūrėtą lauką. Vyras pasikvietė į talką pažįstamą nuolatinės gyvenamosios vietos neturintį L.Lukošių.

Daugiabučių namų savininkų bendrijoje „Brasta“ valytoju dirbantis K.Stanišauskas prisidurdavo prie algos raudamas sužėlusius, niekam nepriklausančius šakniavaisius. Tarkuotus krienus parduodavo turguje.

Susirengęs į Priekulę K.Stanišauskas nusipirko butelį degtinės, alaus. Vyrai laukuose rovė krienus ir gėrė alkoholį. Po to abu valė prie automobilio suneštas daržoves.

Nepažįstamus vyrus lauke matė šalia gyvenanti priekuliškė Irena Pocevičienė.

Moteris netgi pyktelėjo, kad miestiečiai konkuruoja su vietiniais krienų rovėjais – savinasi jų pajamų šaltinį.

Vieno butelio neužteko

Vakarop vyrai pritrūko alkoholio. Nuėjęs į artimiausią miestelio parduotuvę L.Lukošius parnešė dar vieną butelį degtinės „Lietuviška originali“.

Iš Priekulės paskambinęs žmonai K.Stanišauskas pranešė, kad namo negrįš – pernakvosiąs automobilyje. Moteris suprato, kad vyras išgėręs.

Jau buvo vėsu, temo, vyrai degtinę gėrė automobilyje.

Pabudęs išvydo vaiduoklį

Vėliau K.Stanišauskas išgertuves prisiminė lyg per miglą: „Kai L.Lukošius išėjo pirkti degtinės, aš užmigau automobilio salone. Paryčiais nubudęs pamačiau, kad sėdžiu vienas.“

Vyras šalia „Renault Espace“ išvydo ant pilvo gulintį žmogų.

Jis nejudėjo. Atvertė aukštielninką – veidas buvo subraižytas, kruvinas.

Susidėjęs į automobilį kastuvus, maišus su krienais K.Stanišauskas rengėsi važiuoti namo, bet prieš tai dar paskambino savo žmonai.

Jis pasakė jai, kad krienų lauke prie automobilio guli kažkoks negyvas vyras, kurio jis nepažįsta, o L.Lukošius kažkur pradingęs. Po dviejų valandų K.Stanišauskas jau buvo Klaipėdoje.

Vėl paskambinęs sutuoktinei klaipėdietis ją nuramino – Priekulėje matytas negyvėlis, kurio neatpažino, jam tik pasivaideno.

Nežino, kas ir ką užpuolė

Mobiliuoju telefonu kalbėdamas su žmona K.Stanišauskas gėrė alkoholį prie savo namų – tame pačiame automobilyje su kaimynu Algirdu Limontu.

Kaimyno paklaustas, kas jam nubrozdino veidą, rankas, K.Stanišauskas atsakė: „Žmona įdrėskė.“ Apie vaiduoklį krienų lauke neprasitarė.

Po dviejų dienų žmonos paragintas klaipėdietis nupėdino į policijos komisariatą ir ten buvo suimtas kaip įtariamasis.

K.Stanišauskas prisiminė naktį girdėjęs triukšmą: „Išlipau iš automobilio, man kažkas smogė. Kirtau atgal – tas žmogus nuvirto. Aš nežinau, kas ir ką užpuolė. Ant žemės gulintis vyras kvėpavo, judėjo.“

Po to ėmė kalbėti kitaip – naktį prie „Renault Espace“ esą matęs du vyrus. Vienas jam smogė kastuvu ir nubėgo su kitu vandens bokšto link. Po to nukentėjusysis neva įsirioglinęs į mašinos saloną ir užmigęs.

„L.Lukošių galėjo nužudyti žmonės, kuriuos jis sutiko miestelyje pirkdamas degtinę“, – kaltę toliau nuo savęs stūmė K.Stanišauskas.

K.Stanišausko bute aptiktas kruvinas megztinis. Kraujo dėmės užfiksuotos ir ant automobilio durelių stiklo, statramsčio, sėdynės.

Įtariamojo panagėse rasti mirusiojo DNR profiliai byloja apie grumtynes.

Nustatyta, kad L.Lukošius buvo pasmaugtas rankomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas