Esi įkaušęs? Policijai geriau neskambinti

Naktį apie eismo įvykį Kauno centre pranešęs kaunietis Gintautas

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 10, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:23 AM

Antradienį po vidurnakčio eidamas namo G.Platūkis savo akimis regėjo, kaip automobilis „Citroen Xantia“ ties V.Putvinskio gatvės 6 numeriu pažymėtu namu rėžėsi į medį. Jis iškart apie tai pranešė Bendrojo pagalbos centro (BPC) telefono numeriu.

„Priėjęs prie mašinos pamačiau ant galinės sėdynės gulinčią moterį. Ji atrodė praradusį sąmonę, tačiau vėliau atsigavo“, – pasakojo vyriškis. Labai greitai įvykio vietoje pasirodė policijos patruliai.

G.Platūkis su jais pasikalbėjo, nuėjo nusipirkti cigarečių ir grįžęs į įvykio vietą vėl bandė kalbinti pareigūnus. Pastarieji įkyruolį sulaikė ir nuvežė į Centro policijos komisariatą.

Iš pradžių jam buvo nustatytas sunkus (2,85 promilės), vėliau - vidutinis (2,37 promilės) girtumas. G.Platūkis neneigia, kad po šventės buvo įkaušęs, tačiau nesupranta policijos pareigūnų elgesio.

„Ar išgėręs žmogus neprivalo skambinti policijai, jeigu jo akyse vykdomas nusikaltimas?“, – svarstė G.Platūkis. Kauniečiui surašytas Administracinės teisės pažeidimo protokolas už neblaivaus pairodymą viešoje vietoje ir trukdymą policijos pareigūnams atlikti pareigas.

Tuo tarpu avarijos vietoje buvę patruliai nurodė, kad registruojant eismo įvykį pro šalį ėjęs vyriškis pradėjo šūkauti ir nuolat kartojo esą pareigūnai nemoka dirbti.

Patruliai dukart prašė G.Platūkio netrukdyti dirbti ir eiti namo, tačiau šis patarimų nepaisė ir toliau piktinosi pareigūnų darbu. Tuomet jis buvo nuvežtas į policijos komisariatą.

Kaunietis be reikalo stengėsi informuoti pareigūnus apie eismo įvykį - pirmoji tai padarė automobilį vairavusi moteris. Nei ji, nei dvi keleivės nelaimės metu nenukentėjo. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?