Anykščių rajone sūnus įtariamas nužudęs motiną

Anykščių rajone 37 metų vyras įtariamas peiliu mirtinai sužalojęs savo 55–erių motiną. Į Svirnų II kaimą atvykę policijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį – invalido vežimėlyje sėdintį A.V. Vyrui buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Jo organizme aptiktos 3,2 promilės alkoholio.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jun 12, 2014, 6:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:14 PM

Ketvirtadienio rytą 10 valandą 49 minutės Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo gautas pranešimas apie žmogžudystę. Nuvykę pareigūnai namuose rado mirusią 55–erių N.Š. Jos krūtinėje buvo durtinė žaizda. Įtariama, kad moterį nudūrė jos vyresnysis sūnus A.V.

Gimdytoja kartu su sūnumi ir dar vienu kaimynu iš pat ryto girtavo savo namuose. Sūnus savo motinai smogė peiliu, o ši mirė iš karto. Kodėl kilo konfliktas ir ko nepasidalino motina su sūnumi, tiria kriminalistai.

Žinoma, kad moteris gyveno kartu su neįgaliu sūnumi A.V. Neįgalus vyras tapo po vienų muštynių metu patirtos traumos. Motina ir sūnus vietiniams žinomi kaip probleminė šeima. Jų namuose neretai kildavo konfliktų, muštynių. Tai vienas, tai kitas kviesdavosi policijos pareigūnus ir skųsdavosi dėl patiriamo smurto artimoje aplinkoje.

Tačiau nukentėjusioji pusė ilgai negalėdavo pykti, atleisdavo savo skriaudėjui ir namuose įsivyraudavo taika. Moteris beveik kasdien iš pat ryto eidavo kelis kilometrus į gretimo miestelio parduotuvę pirkti alaus. Ir šį ketvirtadienį prieš vidurdienį šeima jau buvo spėjusi gerokai apsvaigti.

Žinoma, kad nužudytoji turėjo du sūnus. Ji mirė nuo vyresniojo rankos. Jaunėlis gyveno atskirai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo. Už padarytą nusikaltimą A.V gali būti baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.