Bėglės iš globos namų tapo prostitutėmis

Nepilnametes globos namų auklėtines prostitutėmis įdarbinęs 39 metų Aleksejus Onuška pataisos namuose turės praleisti šešerius metus. Tokį nuosprendį ketvirtadienio popietę paskelbė Vilniaus apygardos teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jun 12, 2014, 5:39 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:14 PM

Tris nepilnametes ir vieną mažametę į prostituciją įtraukęs vyras suimtas jau nuo 2012 metų gruodžio, kai jį sulaikė policijos pareigūnai. Jaunos prostitutės jam pinigus nešė visus 2012 metus. Prokuroro Tomo Čepelionio teigimu, sąvadautojas daug neuždirbo. Viename Vilniaus bute įsikūrusios prostitutės daug klientų nesulaukdavo. Per dieną jos aptarnaudavo po 3-4 klientus ir iš jų gaudavo maždaug po 100 litų.

Sąvadautojo A. Onuškos darbuotojomis tapo iš globos namų Visagine, Kaune ir Vilniuje pasprukusios paauglės. Pabėgusios iš socialinių įstaigų, merginos ieškodavo, kur apsigyventi.

„Aplinkybės susiklostydavo taip, kad per pažįstamus jos susirasdavo A.Onušką. Dėl sunkios materialinės padėties jo sutikdavo verstis nelegalia veikla“, - pasakojo prokuroras.

Prostitutėmis įdarbintos merginos nebuvo našlaitės. Globos namuose jos buvo įkurdintos laikinai, nes vargingai gyvenantys tėvai neįstengė išlaikyti vaikų.

Merginas viliojo A.Onuškos pažadai apie gerą uždarbį. Iš pradžių vyras joms siūlė užsidirbti darant masažą. Sužinojusios apie galimybę užsidirbti, merginos pasikviesdavo ir savo drauges.

Keletą intymias paslaugas norinčių teikti merginų A.Onuška susirado interneto pažinčių tinklalapiuose – Sexpazintys.lt, Draugas.lt.

Nustatyta, jog A.Onuška prostitutėmis buvo įdarbinęs 10 merginų. Dalis jų apklausta neviešuose teismo posėdžiuose. Jos priekaištavo, kad sąvadautojas pasinaudojo jų sunkia materliane padėtimi. Jos tenkino vyrų užgaidas tik dėl to, kad neturėjo darbo ir gyvenamosios vietos.

Vilniaus apygardos teismas tenkino nukentėjusiųjų ieškinius ir iš A.Onuškos trims buvusioms prostitutėms priteisė po 20 tūkstančių litų, vienai – 5 tūkstančius litų žalos atlyginimo.

A.Onuška visiškai pripažino savo kaltę ir pats teisėsaugai padėjo atskleisti nusikaltimus. Anksčiau už jokią panašią veiklą šis vyrs nebuvo įkliuvęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.