Čempioną klampina vogti visureigiai

Daugkartinis Tailando bokso Lietuvos pirmenybių čempionas Nedas Bružas stojo prieš teismą dėl vogto visureigio BMW X5 įsigijimo, variklio numerio ir dokumento suklastojimo, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jun 12, 2014, 8:01 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:53 PM

Kauno apylinkės teismo teisėja Birutė Drozdienė patikėjo sportininku, kad jis, įgydamas 84 tūkst. litų vertės BMW X5 už 32 tūkst. litų, nežinojo, jog perka vogtą daiktą.

Žemesnės instancijos teismui išteisinus boksininką, prokuratūra apskundė nuosprendį Kauno apygardos teismui.

Kauno policijos tyrėjus pasiekė žinios, kad 37 metų N.Bružas supirkinėja vogtus automobilius, perkala jų kėbulo numerius ir realizuoja užsienio šalyse.

2012 metų spalį patikrinę Ugnės gatvėje Kaune esantį sportininko tėvo Juozo Bružo garažą pareigūnai rado Švedijoje pagrobtą 2008 metų pilkos spalvos visureigį BMW X5. Šalia šio garažo gyvena ir N.Bružas.

Variklio ir identifikacijos numeriai buvo suklastoti. Taip pat padirbti dokumentai, automobilio registracijos liudijimas ir pirkimo sutartis, neva sudaryta Vokietijoje.

Bokso čempionas tvirtino, kad važiuodamas pro Kauno automobilių turgų atsitiktinai pamatė BMW X5. Jis sustojo ir apžiūrėjo šią mašiną.

Visureigį atgabenęs lietuvis vairuotojas, pasitaręs su BMW šeimininku Vokietijoje, paprašė už jį vos 32 tūkst. litų, nes variklis – sugedęs. Nei vežėjo, nei pardavėjo vokiečio teisėsaugai nustatyti nepavyko.

Pareigūnai įtaria, kad šie žmonės iš viso neegzistuoja.

Tyrėjai išsiaiškino, kad variklis dirba tvarkingai. Buvo sugedęs tik oro užterštumo daviklis, kainuojantis apie 200 litų.

Vogta mašina Bružų šeimos garaže aptikta praėjus vos penkioms dienoms nuo jos įsigijimo.

Manoma, kad N.Bružas artimiausiu metu ketino įteisinti mašiną „Regitroje“ savo vardu, o paskui parduoti ją prekeiviams iš Vidurinės Azijos.

Nepaisant svarių įkalčių, Kauno apylinkės teismas patikėjo kaltinamojo versija.

Prokuroras Virginijus Mizaras išteisinamąjį nuosprendį apskundė Kauno apygardos teismui, kuris sprendimą turėtų priimti birželio pabaigoje.

N.Bružas prieš pusmetį buvo teistas Vilniuje už tai, kad nusikalstamu būdu įgijo kitą visureigį BMW X5. Tąsyk jis atsipirko 3120 litų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.