Panevėžyje nuteistas tolimųjų reisų vairuotoją nužudęs vyras

Panevėžio apygardos teismas 25 metų panevėžietį Mindaugą Čiūrą už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų, sveikatos sutrikdymą ir viešosios tvarkos pažeidimą nuteisė 14 metų laisvės atėmimu.

Žmogų nužudęs panevėžietis kalės 14 metų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Žmogų nužudęs panevėžietis kalės 14 metų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2014, 10:52 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:07 PM

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, 2012 metų vasaros pradžioje vaikinas, laiptų aikštelėje prasilenkdamas su pažįstama jauna panevėžiete, smūgiu į galvą sulaužė jai žandikaulį. Kitas smurto protrūkis pasikartojo tų pačių metų rugpjūčio pabaigoje – tada jaunuolis sumušė iš kelionės namo grįžusį ir į alaus barą užėjusį tolimųjų reisų vairuotoją, kuris po kelių valandų mirė ligoninėje.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės J.S. teigimu, ne kartą už kitus nusikaltimus švelnesnėmis bausmėmis teistas kaltinamasis, dėl chuliganiškų paskatų vėl prasikaltęs nepadarė išvadų dėl savo elgesio, todėl dabar už įvykdytą labai sunkų nusikaltimą jam buvo paskirta įstatymų numatyta griežtesnė laisvės atėmimo bausmė.

Baudžiamasis kodeksas už nusikaltimą žmogaus gyvybei dėl chuliganiškų paskatų numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 arba iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?