Baigta tirti Gargždų fotožurnalisto nužudymo byla

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūra kaltinamojo akto surašymu padėjo tašką didelį atgarsį Vakarų Lietuvoje sukėlusioje brutalus žinomo Gargždų fotožurnalisto Stasio Šeštausko nužudymo byloje. Nusikaltimą įtariami įvykdę du nepilnamečiai ir kartu su jais buvęs mažametis, kurio dėl amžiaus negalima patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Gargždų fotožurnalisto Stasio Šeštausko nužudymo byla keliauja į teismą.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Gargždų fotožurnalisto Stasio Šeštausko nužudymo byla keliauja į teismą.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 2:47 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:52 PM

Kaip pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra, kaltinamajame akte teigiama, jog du penkiolikmečiai ir vienas trylikametis, veikdami su bendrininkų grupe, šių metų vasario 28 d. apie 18 val. Kulių kaime (Klaipėdos r.) prie Minijos upės užpuolė 60 m. vyrą dėl to, kad jis neturėjo su savimi cigarečių. Būdami apsvaigę nuo alkoholio, moksleiviai vyrą sumušė, suspardė ir apiplėšė – pavogė rastus 15 litų, mobilųjį telefoną, asmens dokumentus, nuolaidų korteles.

Vyriškio kūną prie Minijos rado atsitiktinis praeivis kitos dienos rytą. Paaiškėjo, jog nužudytasis yra žymus Gargždų fotožurnalistas Stasys Šeštauskas. Tą pačią dieną įtariamieji buvo sulaikyti, o mažametis po apklausos perduotas tėvų globai.

Penkiolikmečiai šiuo metu yra suimti ir teismo laukia Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje. Vienam iš jų jau šeštadienį sukaks 16 metų, antrasis savo 16-ąjį gimtadienį minės rugsėjo pradžioje.

Nukentėjusieji byloje pateikė 1,5 mln. litų civilinius ieškinius neturtinei žalai atlyginti bei 9 tūkst. 538 litų turtinės žalos civilinį ieškinį.

Didžiausia bausmė, kuri gali būti skiriama nepilnamečiams asmenims mūsų šalyje, – laisvės atėmimas iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.