Įklimpusio Šiaulių ugniagesių vado byla – teisme

Iš problemų darbe kyšiu išsisukti bandęs Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas 51 metų Jonas Misiūnas netrukus stos prieš teismą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jun 27, 2014, 2:16 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:57 AM

Šiaulių apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdyba užbaigė tyrimą, kuriame šis pareigūnas kaltinamas prekyba poveikiu.

J.Misiūnas buvo sulaikytas gegužės 6-osios pavakarę. Prieš tai į Šiaulių miesto pakraštyje esančią degalinę atvažiavęs tarpininkas 39 metų Robertas Janutis paėmė 12 tūkstančių litų.

Beveik 7400 litų algą gaunantis ugniagesių vadas kyšiu bandė išsisukti, nes jam grėsė atleidimas. Po ugniagesių profesinės šventės jis buvo pastebėtas svirduliuojantis darbe, bet girtumo tikrinti atvažiavusiems patruliams jo sučiupti nepavyko.

Nepaisant to, buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, o J.Misiūnas suskato ieškoti užtarėjų.

Šiauliečiui į pagalbą suskubo skandalingai pagarsėjęs Panevėžio verslininkas R.Janutis. Saugos tarnybos „Saugos skydas“ vadovas pažadėjo paveikti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorių, kad šis neatleistų pavaldinio iš darbo.

Gegužės 7-ąją J.Misiūnas privalėjo atvykti pas vadovus, bet sostinėje nurodytu laiku nepasirodė. Netrukus STT išplatino pranešimą apie įvykdytą operaciją.

Teismo sprendimu J.Misiūnas nušalintas nuo tarnybos 3 mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.