Apsaugininkams kelia baimę Rachinšteinai

Klaipėdos naktinio klubo apsaugininkai policijai paskundė, kad iš Vilniaus atvykęs milijonieriaus Sergejaus Rachinšteino sūnus neblaivus vairavo automobilį, tačiau vengia tai patvirtinti teisme.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jul 4, 2014, 7:47 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:11 AM

Vilniaus apylinkės teismas neskuba skirti baudos finansiniais nusikaltimais įtariamo verslininko S.Rachinšteino sūnui 23 metų Erikui Rachinšteinui už tai, kad kovo mėnesį jis neblaivus vairavo automobilį, rašo „Lietuvos rytas".

Kad taip buvo, teigiama Klaipėdos policijos protokole, bet teismas kol kas neturi įrodymų, jog kovo 22-osios naktį prie prabangaus sportinio „Mercedes-Benz“ vairo sėdėjo E.Rachinšteinas.

Patrulius sustabdė gatvėje

Vakar paaiškėjo, kad to nematė ir milijonieriaus sūnui protokolą surašę Klaipėdos policijos pareigūnai.

Policijos patruliai teisme tvirtino patikėję naktinio klubo „Dr.Who“ apsaugininkų teiginiais, kad prie „Mercedes-Benz“ vairo sėdėjo E.Rachinšteinas.

Vienas apsaugininkas tą naktį pats sustabdė pro šalį važiavusių patrulių automobilį ir pranešė, kad jo kolegos sulaikė neblaivų vairuotoją.

Patruliams atvykus į klubą „Dr.Who“, jo koridoriuje stovėjo antrankiais surakinti E.Rachinšteinas ir jo draugas Klaidas Snukiškis. Dar du jų bičiuliai sėdėjo automobilyje „Mercedes-Benz“, kuris stovėjo ant šaligatvio, prie pat klubo durų.

Nei vairuotojo, nei dokumentų

Anot patrulių, nė vienas iš keturių jaunuolių neprisipažino vairavęs mašiną iki klubo ir pastatęs jį draudžiamoje vietoje.

Vilniečiai nepateikė ir automobilio dokumentų. „Dokumentus turi savininkas“, – tokį atsakymą išgirdo policininkai. Kas jo savininkas, jie taip pat nutylėjo.

E.Rachinšteiną ir K.Snukiškį, dėl kurių elgesio turėjo priekaištų klubo apsaugos darbuotojai, pareigūnai nuvežė į 1-ąjį policijos komisariatą. Ten E.Rachinšteinui buvo nustatytas vidutinis girtumas – 1,86 promilės alkoholio. Jis neigė vairavęs ir atsisakė pasirašyti protokolą.

Nusprendę, kad sulaikė neblaivų vairuotoją, pareigūnai turėjo nugabenti automobilį į saugojimo aikštelę.

Blaivus buvo tik vienas

Automobilio raktus turėjo vienintelis blaivus vilniečių kompanijos narys Airidas Giža. Jaunuolis raktus pareigūnams atidavė tik po įspėjimų, kad jis taip pat bus nuvežtas į policiją.

Teisme A.Giža teigė turėjęs automobilio dokumentus, bet tyčia jų nedavęs policininkams: „Jie iš manęs paėmė raktus, nors, mano nuomone, neturėjo tam teisės.“

Jis teisme teigė tą vakarą vairavęs automobilį ir vežiojęs tris įkaušusius draugus.

Nors teisėja keliskart įspėjo liudytojus dėl atsakomybės, gresiančios už melagingus parodymus, tą patį teigė ir K.Snukiškis.

Pasilinksminti į Klaipėdą kelioms dienoms susiruošę jaunuoliai teigė, kad A.Giža niekam nebuvo užleidęs vairuotojo vietos. Jį vairuotojo vietoje užfiksavo ir greičio matuoklis kelyje Vilnius–Klaipėda. Už šį pažeidimą A.Giža jau sumokėjo baudą.

Dar praėjusiame posėdyje paaiškėjo, kad automobilis priklauso bendrovei „Nekilnojamojo turto valdymas“, kurios steigėju laikomas S.Rachinšteinas.

Rodė nepadorius gestus

Vilniečių kompanija Klaipėdoje taip puikavosi prabangia mašina, kad šaligatviu ja privažiavo prie pat naktinio klubo durų.

A.Giža bandė teisintis ant šaligatvio sustojęs dėl to, kad šalia klubo būriavosi daug žmonių ir nebuvo įmanoma pravažiuoti.

Dėl ankstesnių konfliktų su E.Rachinšteinu „Dr.Who“ apsaugos darbuotojai vilniečių į klubą neįleido.

Tuomet jaunuoliai sulipo atgal į automobilį ir jau ruošėsi važiuoti į viešbutį, bet ant galinės sėdynės įsitaisę E.Rachinšteinas ir K.Snukiškis panoro dar kartą išlipti ir išsiaiškinti santykius.

Iš dvejų durų mašinos pro vairuotojo sėdynę išsiropštęs E.Rachinšteinas apsaugininkams parodė iškeltą vidurinį pirštą ir buvo surakintas. Netrukus antrankiai buvo uždėti ir K.Snukiškiui.

Apklausos teisme neišvengs

Visa tai yra užfiksuota vaizdo įrašuose. Teisėja siūlė juos peržiūrėti teismo salėje, bet E.Rachinšteinas ir jo advokatas teigė, kad to daryti nebėra prasmės, nes jie žino visas aplinkybes.

Teismas tikisi gauti dar vieną įrašą, kuris galėtų patvirtinti apsaugininkų teiginius, kad automobilį vairavo E.Rachinšteinas.

Tačiau du prašymus išsiuntęs teismas iš naktinio klubo atsakymo nesulaukė.

Teisme nepasirodė ir apsaugos darbuotojai. Teisėja nutarė juos į Vilnių kviesti dar kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.