Sušaudyta auka tvenkinyje: nužudymą Žeimiuose narplioja teismas

Su žmona gyvenęs R.Jankauskas paliko dvejų ir trejų metų vaikus.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 8, 2014, 11:32 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:54 AM

Dėl 24 metų Remigijaus Jankausko nužudymo 2011-ųjų birželį kaltinami 30 metų Mindaugas Žlioba, 28 metų Robertas Kučinskas ir jo bendraamžis Vitalijus Taškinovas.

Tyrėjai išsiaiškino, kad būtent pastarasis paleido 5 šūvius iš šratinio pistoleto R.Jankauskui į veidą, krūtinę ir pilvą, o kūną įmetė į tvenkinį.

M.Žlioba teisiamas už smūgį į veidą jaunuoliui, o R.Kučinskas – tik už nepranešimą policijai apie nusikaltimą.

Birželio 9-osios vakarą R.Jankauskas su draugu ėjo namo ir prie Žeimių parduotuvės sutiko trijulę. Užpuolikai be jokios aiškios priežasties ėmė priekabiauti prie draugų, grasino pistoletu ir peiliu.

Vienas žeimiškis paspruko, o apie R.Jankausko likimą nebuvo jokių žinių. Jaunuolio draugai, artimieji ir policijos pareigūnai jo ieškojo, tačiau paieškos nebuvo sėkmingos. Nužudytojo kūną maždaug 3 kilometrai nuo Žeimių esančiame tvenkinyje aptiko vietos ūkininkas.

Atskleisti nusikaltimą policijos pareigūnams padėjo liudininkai. Jie matė prie miestelyje esančio tvenkinio R.Jankauską ir jo skriaudikus, stebėjo tarp jų kilusias muštynes.

Netoli vandens telkinio gyvenantys žmonės taip pat pranešė girdėję pistoleto šūvius. Vėliau R.Jankauskas buvo paguldytas į vieno iš įtariamųjų automobilį „BMW 520“ ir nuvežtas į atokiau esantį tvenkinį.

Nužudytojo sesuo Daiva Jankauskaitė tąkart sakė mananti, kad jos brolis tapo atsitiktine prie žmonių mėgstančios priekabiauti trijulės auka. Ji neabejoja, kad R.Jankauskas su įtariamaisiais jokių reikalų neturėjo, tad kitokio nusikaltimo motyvo neįsivaizduoja.

Likus vos porai valandų iki įtariamųjų sulaikymo mergina dar bendravo su M.Žlioba ir V.Taškinovu.

Pastarasis tikino visiškai neprisimenantis susitikimo su R.Jankausku, o jo bičiulis skleidė vis kitokias versijas. Sulaikymo metu M.Žlioba buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio – jo koncentracija siekė 2,3 promilės. Kitiems dviem įtariamiesiems nustatytas lengvas girtumas.

Su žmona gyvenęs R.Jankauskas paliko dvejų ir trejų metų vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.