Bendraamžę žeminusios gimnazistės stos prieš teismą

Klaipėdoje keturios gimnazistės ir trys jų draugai stos prieš teismą už tai, kad nuskriaudė bendraamžę – žiauriai iš jos tyčiojosi, smurtavo, žadėjo išvežti į Vokietiją, jeigu ji prasitars apie kančias.

15-metę moksleivę į spąstus įviliojo jos pažįstamos ir žiauriai nuskriaudė.
15-metę moksleivę į spąstus įviliojo jos pažįstamos ir žiauriai nuskriaudė.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jul 10, 2014, 9:51 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:34 AM

Pernai liepos 28-osios vakarą, per Jūros šventę, penkiolikametė klaipėdietė motinai pasakė, kad eina susitikti su draugėmis ir pernakvos vienos jų namuose, rašo „Lietuvos rytas".

Pažinojusi dukters drauges motina išleido ją vakaroti.

Paauglę įviliojo į spąstus

Mergina su keturiomis draugėmis susitiko uostamiesčio centre, prie Trinyčių tvenkinio. Ten buvo dar 3 vaikinai. Kompanija linksminosi, gėrė alkoholį.

Vėliau mergina pasigedo savo krepšyje buvusio mobiliojo telefono. Tiktai vėliau paaiškėjo, kad ją pavogė viena bendramokslė.

Draugės penkiolikametę įkalbėjo pratęsti linksmybes – ji sutiko nuvykti į laukymę prie Žvejų rūmų, kur esą reikia pasikalbėti apie vieną svarbų reikalą. Mergina nė neįtarė, kas ten jos laukia.

Iš pradžių draugės nepilnametei liepė iš rankinės išsitraukti piniginę.

Paėmusios ten buvusius litus, jos nupirko dar vieną butelį degtinės. Po to prasidėjo patyčios dėl to, kad 15-metė esą apkalbėjusi bendraamžes.

Prokuroras pakraupo

Iš pradžių draugės gimnazistei liepė klauptis, ropoti keturpėsčiai, bučiuoti joms kojas, atsiprašinėti už kažkokias apkalbas. Įsiaudrinusios smurtautojos auką laistė alumi, spardė, kumščiavo, apibarstė jos pačios kosmetine pudra, atėmė ir sudaužė brangų kvepalų buteliuką.

Maža to, apspangusios nuo alkoholio paauglės visiškai sužvėrėjo – draugei nuplėšė apatines kelnaites.

„Nepilnamečių nusikaltimus tiriantis Klaipėdos apylinkės prokuroras Saulius Galminas „Lietuvos rytui“ sakė, kad su tokiu paauglių žiaurumu jam dar neteko susidurti: „Labiausiai iš merginos tyčiojosi ne vaikinai, o jos draugės. Ji patyrė didžiulę psichologinę traumą.“

Vaikinai mušė švelniau?

Tą naktį su merginomis linksminęsi jaunuoliai, tarp kurių buvo du pilnamečiai, penkiolikametės neužstojo – patys ją mušė, grasino išvežti į Vokietiją, jeigu tiktai kam nors prasitartų apie šiurpius įvykius.

Sučiupti jaunuoliai tvirtino mušę merginą švelniau, norėdami atitraukti nuovoką praradusių draugių dėmesį, kad jos nekibtų prie gimnazistės, nes viskas galėjo baigtis dar liūdniau. Tik vienas jų pažinojo merginą.

Visiškai pripažino kaltę

Grįžusi į namus penkiolikametė negalėjo nuslėpti to, kaip su ja pasielgė draugai. Išvydusi sumuštą, suplėšytais drabužiais dukterį motina iš pradžių net negalėjo patikėti tuo, ką pasakoja nukentėjusioji.

Kartu su policija nuvažiavusi į nusikaltimo vietą ji įsitikino, kad duktė nemelavo – laukymėje mėtėsi pamestas jos batelis, kosmetikos reikmenys, drabužių skutai. Akivaizdu, kad čia buvo susidorota su mergina.

Netrukus visi įvykių dalyviai buvo sulaikyti.

Rastas ir iš gimnazistės pagrobtas mobilusis telefonas – jos draugė aparatą tą patį vakarą per kitus asmenis įkeitė viename uostamiesčio lombarde.

Sulaikytos merginos ir jų draugai prisipažino dėl visų kaltinimų – vagystės, viešosios tvarkos sutrikdymo, turto naikinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.