Kazachai dešimtis tūkstančių dolerių gabeno pagalvėje

Antradienio pavakarę Medininkų kelio posto pareigūnai Kazachstano piliečiui sutrukdė į Lietuvą nelegaliai įvežti dešimtis tūkstančių dolerių. Atliekamas tyrimas, ar pilietis žinojo, kad miegojo galvą padėjęs ant pinigų pagalvės.

Pagalvėje slėpti 28 tūkst. JAV dolerių.<br>Muitinės nuotr.
Pagalvėje slėpti 28 tūkst. JAV dolerių.<br>Muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-23 16:11, atnaujinta 2018-02-11 19:05

Kaip pranešė Muitinės departamentas, antradienį iš Baltarusijos į postą pilietis S.D. įvažiavo tuščiu krovininiu „Volvo“ automobiliu. Muitinis patikrinimas prasidėjo įprastai – vairuotojas pateikė tvarkingus transporto priemonės dokumentus bei užpildytą keleivio deklaraciją, pagal kurią esą gabenamas tik leidžiamas dyzelinio kuro kiekis. Žodžiu patikino, kad daugiau privalomų deklaruoti ar ribojamų daiktų neveža.

Tačiau žodinė deklaracija neteko prasmės, kai muitininkai, atlikdami fizinį patikrinimą, automobilio kabinoje pačiupinėjo ant miegamojo gulto gulėjusią pagalvę – joje užčiuoptas paslėptas paketas. Vairuotojas ėmė tikinti, kad tai esą dokumentai, kuriuos jis turi nuvežti į Lenkiją. Kokie tai dokumentai, vairuotojas paaiškinti negalėjo.

Muitinės inspektoriams paprašius atidaryti paketą išaiškėjo kazachstanienčio melas – pagalvėje slėpta 28 tūkst. JAV dolerių.

Pinigai ir transporto priemonė sulaikyti. Dėl kontrabandos Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.