Vaikų gatvėje Vilniuje policija ieškojo ekshibicionisto

Vilniaus policija ketvirtadienį gavusi pranešimą apie Vaikų gatvėje lytinius organus demonstruojantį vyrą išnaršė aplinkinius kiemus ir miškelius, tačiau ekshibicionisto sulaikyti pareigūnams nepavyko.

Policija ragina gyventojus pranešti apie susidūrimą su ekshibicionistais.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija ragina gyventojus pranešti apie susidūrimą su ekshibicionistais.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jul 24, 2014, 12:21 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:36 PM

Ketvirtadienį apie 10 val. 48 min. Vilniaus policijai buvo pranešta, kad Salininkuose, miškelyje greta Vaikų g., vyriškis praeiviams demonstruoja savo lytinius organus.

Nurodytu adresu buvo nusiųsti policijos patruliai, tačiau ekshibicionisto surasti jiems nepavyko. Įvykį toliau tirs Vilniaus m. 2 policijos komisariatas.

Tai ne vienintelis toks pranešimas pastaruoju metu. Beveik prieš savaitę, praėjusį penktadienį, vyras savo lytinius organus demonstravo greta Spaudos rūmų esančioje visuomeninio transporto stotelėje. Nors ir tuomet buvo iškviesti policijos patruliai, ekshibicionistas spėjo pasislėpti.

Liudininkai pareigūnams pasakojo, kad šioje vietoje tas pats tamsaus gymio vyras taip elgiasi jau ne pirmą kartą. Išgirdęs, kad jo elgesiu pasipiktinę žmonės skambina į policiją, vyriškis sprunka.

Nepaisant to, kad nei ketvirtadienį, nei penktadienį ekshibicionistų sulaikyti nepavyko, pareigūnai ragina gyventojus apie kiekvieną tokį atvejį pranešti policijai.

Ekshibicionizmas – tai lytinis nukrypimas, kuomet viešai demonstruojami lytiniai organai. Šaltiniai nurodo, kad jis yra labiau būdinga vyrams.

Kaip rašoma wikipedia.org, į ekshibiocionizmą dažniausiai linkę jauni ar vidutinio amžiaus vyrai, užimantys visuomenėje tam tikrą padėtį, bent jau pusė jų – pakankamai gabūs, didesnė dalis turi šeimą. Šis nukrypimas dažniausiai atsiranda dėl nemalonios monotonijos; tokie vyrai būna nedrąsūs, neagresyvūs, bet bailūs, jaučiantys nevisavertiškumo kompleksą arba ypatingai drovūs. Demonstruodami savo lytinius organus, jie nori parodyti savo vyriškumą, tačiau nesuvokia, kad tai naivu, nesugeba paaiškinti, ką tuo metu jaučia.

Teisiniu pagrindu ekshibicionizmas viešumoje draudžiamas ir daugelyje šalių traktuojama kaip smulkus chuliganizmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.