Buvusiam laivo kapitonui - kirčiai prie taksi vairo

Taksistu tapęs buvęs tolimojo plaukiojimo kapitonas vos neprarado gyvybės. Su keleiviu, sunkiai sužalojusiu jį metaliniu strypu, vyras dabar susitinka teisme.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Aug 1, 2014, 9:29 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:43 PM

66-erių Valentinas Dolgopolovas 38 metus plaukiojo laivais po pasaulio jūras ir vandenynus. Išėjęs į pensiją sveikatos problemų neturintis vyras nusprendė dar padirbėti taksistu.

Tačiau šių metų kovo 8-osios incidentas sujaukė visus planus, rašo „Lietuvos rytas".

Daužė metaliniu strypu

„Buvau iškviestas į Ryšininkų gatvę. Pusamžis vyras atvedė neblaivų vaikiną ir įsodino į priekinę keleivio vietą, – Klaipėdos apygardos teisme pasakojo V.Dolgopolovas. – Kai paklausiau, ar turi pinigų, jis ėmė ieškoti pasilenkęs, privėmė saloną.

Pasiūliau tam keleiviui išlipti, tačiau jis nesutiko, keikėsi, grasino. Išlipau ir išvilkau už pažastų, jis vėl veržėsi į vidų. Paskambinau į policiją. Tada gavau smūgį į galvą, pargriuvau, bet sąmonės nepraradau.“

V.Dolgopolovas nuropojo iki automobilio bagažinės: ten jis laikė metalinį strypą, kurio prireikdavo norint atsukti ratus, o žiemą – nugrandyti ledus.

Žengęs porą žingsnių taksistas parkrito, o iš rankų iškrito paimtas strypas. Jaunuolis jį pačiupo ir trenkė vairuotojui. Tas dar spėjo užsidengti veidą rankomis, tačiau daugiau nieko nebeprisimena.

Teisėjas padėkojo liudytojui

Išgirdęs kažkokį ginčą kieme, prie savo buto trečiame aukšte lango priėjo čia gyvenantis Tomas Eimanavičius. Suvokęs, kad bręsta konfliktas, vaikinas puolė į lauką.

„Vairuotojas gulėjo ant kelio, buvo matyti kraujo, o tas vaikinas sėdėjo vairuotojo vietoje. Iškart iškviečiau policiją.

Užpuolikas, iš kurio atėmiau metalinį strypą, puolė bėgti, aš – iš paskos. Jis pargriuvo, aš pakėliau ir tempiau atgal. Jis įsikibo į apšvietimo stulpą. Atlėkė ir mano draugė. Paskui atvažiavo policija ir greitoji pagalba“, – teisme pasakojo T.Eimanavičius.

Parodymus davusiam liudytojui teisėjas Zigmas Pocius padėkojo už pilietišką elgesį.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis – iki šiol neteistas 22 metų klaipėdietis Modestas Šliageris, dirbantis barmenu ir padavėju viename senamiesčio bare.

Smurtautoją kankina nemiga

V.Dolgopolovui buvo sulaužyti aštuoni šonkauliai, sumušta galva, lūžo smilkinkaulis, į smegenis išsiliejo kraujas.

Jis ištvėrė dvi sudėtingas galvos operacijas, mokėsi vaikščioti ir gyventi iš naujo.

Buvęs kapitonas iki šiol jaučiasi prastai. Jis pateikė teismui 300 tūkst. neturtinės žalos ieškinį.

M.Šliageris kaltės neneigia. Jis teismui pateikė dokumentus, kad kenčia dėl depresinių sutrikimų, gydėsi, dabar vartoja stiprius raminamuosius vaistus.

Advokato teigimu, vaikinas labai sielojasi dėl to, kas įvyko.

Kaltinamasis jau iš dalies atlygino žalą nukentėjusiajam – po 5 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.