Paslaptingas brolių konfliktas baigėsi tragiškai

Vilnietis nužudė brolį. Tokie kaltinimai Vilniaus apygardos teisme (VAT) pateikti 52 metų Artūrui Volodkevičiui, tačiau tuo sunku patikėti ir teisiamojo artimiesiems, ir kaimynams.

A.Volodkevičius kaltinamas nužudęs savo brolį.<br>V.Balkūnas
A.Volodkevičius kaltinamas nužudęs savo brolį.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 16, 2014, 6:15 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:39 PM

Kas praėjusių metų gruodžio 8-ąją įvyko tarp dviejų Salininkuose gyvenančių brolių, teismas neišgirdo net apklausęs visus jų kaimynus.

"Jie gyveno kaip ir visi. Kartais suiginčydavo, kartais išgerdavo, bet rimtų barnių niekada nesu girdėjęs", - teisme pasakojo artimiausias brolių kaimynas Michailas Čiuiko.

Nieko įtartino jis nepastebėjo ir gruodžio 8-osios pavakarę, kai Kelmijos soduose esančiame sodo name buvo rastas negyvas 54 metų Genadijus Volodkevičius. Vyro juosmens srityje aptikta didžiulė pjautinė žaizda. Vyras mirė nukraujavęs, nes buvo perkirsta arterija.

Kad kaimynų namuose įvyko nelaimė, M.Čiuiko sužinojo tik sulaukęs dviejų brolių motinos skambučių. Vieną kartą pensininkė klausė, kaip iškviesti greitąją pagalbą, kitą kartą - kaip paskambinti policijai. Sutrikusi moteris kaimynui trumpai paaiškino, kad Genadijus nebekvėpuoja ir galbūt jau miršta.

Netrukus į sodų bendrijos gatvę sulėkė visos specialiosios tarnybos, Volodkevičių kiemas buvo užtvertas apsaugine juosta. A.Volodkevičius į areštinę buvo išgabentas tą pačią dieną. Įvykio aplinkybes bandę išsiaiškinti pareigūnai apklausė ir vietos maisto parduotuvės pardavėjas. Nors pardavėjos sunkiai skirdavo labai panašius brolius, nurodė, jog tądien abu į parduotuvę buvo užsukę po du kartus.

Vienas abu kartus pirko po butelį trauktinės "Trejos devynerios", o antrasis - degtinės ir vyno. Tačiau tądien jiems duonos ir uogienės atnešusi kaimynė nepastebėjo, kad broliai būtų apsvaigę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo