Mokesčių inspektorių tinkluose – sukčiavęs prekeivis kuru

Per 0,8 mln. litų. Tokią sumą valstybei turės sumokėti prekyba kietuoju kuru besiverčianti Šiaulių įmonė, kai joje patikrinimą užbaigė Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Oct 2, 2014, 1:02 PM, atnaujinta Feb 19, 2020, 1:42 PM

Oficialiuose šios įmonės dokumentuose buvo rodome, kad verslas – nuostolingas, todėl įmonė gelbėjama akcininko įnešamais pinigais. Deklaruota, kad bendrovė iš savininko yra gavusi net 1,4 mln. litų.

Bet dokumentų analizė ir atidesnė patikra parodė, kad menami nuostoliai tik pasakos patikliesiems.

Buhalterinėje apskaitoje užfiksuota, kad kasmet nuperkama durpių briketų už ketvirtį milijono litų, bet prekių parduodama tik trečdalis. Todėl būdavo deklaruojama, kad veikla neša tik nuostolius.

Per atliktą patikrinimą suskaičiuota, kad nepagrįstai nurašyta pernelyg daug durpių briketų.

Šiauliečiams mokesčių inspektoriams padėjo ir kolegos iš Telšių. Pastarieji nuvažiavo į Mažeikius ieškoti saugomų sudrėkusių, todėl nebetinkamų parduoti durpių, bet nerado nieko. Mat mažeikiškiai net nežinojo, kad pas juos pagal sutartį sandėliuojama saugoma net 1000 tonų sugadintos produkcijos.

Paskaičiuota, kad Šiaulių verslininkas per 2009-2012 m. pardavė, bet nedeklaravo durpių už daugiau kaip 1,3 mln. litų.

Įmonė įpareigota sumokėti valstybei 616,9 tūkst. Lt pridėtinės vertės ir 187,5 tūkst. Lt pelno mokesčio. Be to, konstatuota, kad bendrovė visiškai neskolinga akcininkui.

Nuo nemalonumai gudravusiam verslininkui nesibaigs – medžiaga perduota Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.