Vaikų kelione į stovyklą „Sojuz“ susidomėjo ir prokurorai

Vilniaus apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio metu sieks išsiaiškinti Vilniaus miesto tautinių mažumų mokyklos moksleivių dalyvavimo Rusijoje rengiamose sukarintose stovyklose „Sojuz“ aplinkybes.

Rusijos visuomeninės organizacijos „Tėvynės garbė“ Kirgizijoje surengtoje stovykloje dalyvavo dešimt moksleivių iš Vilniaus Sofijos Kovalevskajos mokyklos.
Rusijos visuomeninės organizacijos „Tėvynės garbė“ Kirgizijoje surengtoje stovykloje dalyvavo dešimt moksleivių iš Vilniaus Sofijos Kovalevskajos mokyklos.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-22 11:10, atnaujinta 2018-01-25 03:34

Kaip naujienų agentūrą ELTA informavo Generalinės prokuratūros atstovai, ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl galimo padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką, kuris yra apibrėžtas Baudžiamojo kodekso 118 straipsnyje.

„Tyrimas pradėtas susipažinus su viešojoje erdvėje skelbta informacija, išnagrinėjus Seimo nario Manto Adomėno prašymą, įvertinus jame pateiktus faktus ir gavus papildomus duomenis“, – teigiama atsakyme Eltai.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

ELTA jau rašė, kad Vilniaus savivaldybės švietimo specialistai pradėjo tyrimą dėl dviejų mokyklų, kurių moksleiviai vyko į Rusijos sukarintas stovyklas.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktoriaus Gintaro Petronio, savivaldybė mokytojų bausti negali, tai yra mokyklos direktorių atsakomybė. Tačiau mokyklų direktoriams gali būti taikomos drausminės nuobaudos.

Anot žiniasklaidos, Rusijos visuomeninės organizacijos „Tėvynės garbė“ Kirgizijoje surengtoje stovykloje dalyvavo dešimt moksleivių iš Vilniaus Sofijos Kovalevskajos mokyklos, Vilniaus Kačalovo gimnazijos. Teigiama, kad į Rusijos kariuomenės ir FSB remiamas stovyklas važiavo ir kitų mokyklų mokiniai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę pareiškė, kad Lietuvos mokinių vykimas į sukarintas stovyklas Rusijoje yra konkretus pavyzdys, kaip jaunimui iš trečiųjų šalių daroma įtaka bei Lietuvos piliečius bandoma padaryti nelojaliais savo valstybei, pabrėžė mokyklų atsakomybę ir paragino gintis nuo propagandos ir informacinių karų.

Dėl šio atvejo švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis buvęs susitikęs su Valstybės saugumo departamento vadovu Gediminu Grina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.