Neabejingų piliečių suteikta informacija pasitvirtino

Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui priklausančių policijos įstaigų pareigūnai vis dažniau sulaukia neabejingų piliečių informacijos apie nelegalią prekybą cigaretėmis ar naminės degtinės gamybą.

Jonavoje policija rado naminės degtinės.<br>Kauno apskrities VPK nuotr.
Jonavoje policija rado naminės degtinės.<br>Kauno apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 11:43 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 1:11 PM

Spalio 30 dieną apie 9.30 val. Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai, tikrindami gautą informaciją, Jonavos gyventojos Z.P. (gimusios 1952 m.) bute, Chemikų gatveje, rado ir paėmė 650 pakelių cigarečių su rusiškomis ir baltarusiškomis banderolėmis.

Z.P. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 str. 3 d. už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką.

Taip pat surasta ir paimta apie 40 l skysčio, kaip įtariama, naminės degtinės. Dėl rastos naminės degtinės pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 201 str. 3 d. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas).

Z.P. jau buvo pakliuvusi į teisėsaugos akiratį – anksčiau teista už naminės degtinės gamybą ir bausta administracine tvarka už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką.

2014-10-31 apie 9.00 val. pareigūnai tikrindami gautą informaciją, Jonavos gyventojo O. F. (gimusio 1971 m.) bute Klaipėdos gatvėje taip pat rado ir paėmė apie 26 l skysčio, kaip įtariama, naminės degtinės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo pagal LR BK 201 str. 3 d.

Tai jau ne pirmi atvejai šiais metais, kai Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai, tikrindami neabejingų piliečių pateiktą informaciją nustato naminės degtinės gamybos ir prekybos vietas bei nelegalius prekybos akcizais apmokestinamomis prekėmis atvejus, šių prekių laikymo vietas ir tuo užsiimančius asmenis.

Apie pilstuko ir kitų alkoholinių gėrimų nelegalią gamybą ar prekybą jais, vietas, kur nelegaliai prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galima pranešti anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.