Afera kaltinamo verslininko atgaila prokurorės neįtikino

Kaunietis verslininkas Vytautas Miknius, kaltinamas įžūlia neregio senuko apgavyste, po jo mirtes gražino turtą giminaičiams.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-11-04 15:31, atnaujinta 2018-01-22 07:51

Tačiau prokurorės Astos Chraminos šis žingsnis neįtikino – valstybinį kaltinamą palaikanti pareigūnė pirmadienį pasiūlė Kauno apylinkės teismui skirti V.Mikniui griežtą bausmę - 7 metus ir 8 mėnesius nelaisvės.

V.Mikniaus adovokatas Edvinas Sergaitis prašė išteisinti jo klientą, o jei teismas vis dėl to pripažins V.Miknių kaltu, skirti jam švelnesnę bausmę.

Verslininkas, privertęs raudoti turto netekusį aklą senolį, 90 metų Vytautą Sidabrių, yra teisiamas dėl sukčiavimo.

Manoma, jog atsiskaityti su jau mirusio V.Sidabriaus artimaisiais V.Miknius nusprendė pabūgęs kalėjimo.

Sužinojęs apie vienišą, visiškai nematantį Kačerginės miestelio gyventoją V.Sidabrių, kaunietis V.Miknius užmezgė su juo pažintį.

Anot V.Sidabriaus, tariamas geradarys žadėjo pasirūpinti, kad jam būtų atlikta akių operacija, bet išviliojo iš jo visą turtą, santaupas, o paskui paliko likimo valiai.

2009 metų lapkričio 25 dieną V.Sidabrius įgaliojo naująjį pažįstamą tvarkyti jo turtą ir banko sąskaitas.

Tą pačią dieną V.Miknius ištuštino senuko 28 tūkst. litų sąskaitą, o po trijų savaičių už 78 tūkst. litų pardavė Kačerginėje esantį jo namą ir sklypą.

Kurį laiką V.Sidabrius gyveno šiame miestelyje veikusiuose senelių globos namuose „Senjorų rojus“, kurie nebuvo teisiškai įregistruoti. Juose buvo karšinami devyni senyvo amžiaus žmonės.

Vėliau V.Miknius perkėlė V.Sidabrių į privačius globos namus Vilkijoje, o iš ten jis atsidūrė Kauno rajono savivaldybei priklausančioje globos įstaigoje, esančioje Ežerėlio miestelyje.

Senuko akių operacija pasirūpino jo giminaitė Vilė Kietienė, tačiau regėjimo jam nepavyko susigrąžinti.

Teisėsaugai pradėjus tirti aferą senukas 2011 metų birželį mirė, bet byla nebuvo nutraukta.

V.Kietienė byloje buvo pripažinta nukentėjusiaja.

2014 metų spalio mėnesį, prieš pat planuojamą nuosprendžio paskelbimą, V.Miknius pasistengė, kad išviliotas iš senuko turtas būtų gražintas V.Kietienei. Tai buvo patvirtinta notaro kontoroje. Kauno apylinkės teismo teisėja Birutė Drozdienė nuosprendį planuoja skelbti gruodžio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.