Nepakaltinamu apsimetinėjusį vyrą siūloma įkalinti 9 metams

„Dambrauskinių“ grupuotės narį Marijaną Taraškevičių už prekybą narkotikais prokuroras siūlo įkalinti devyneriems metams, o jo advokatė teigia, kad byla išnagrinėta paskubomis ir iš viso neturėjo pasiekti teismo, nes nei „vienoje civilizuotoje valstybėje bylos nesiunčiamos į teismą remiantis dviejų pareigūnų ir jų agento parodymais“.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 4, 2014, 12:03 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:34 AM

Kaltu neprisipažįsta ir pats M.Taraškevičius. „Byla man sufabrikuota, kaltu neprisipažįstu ir prašau mane išteisinti“, - pareiškė jis antradienį Vilniaus miesto apylinkės teisme, kuris išnagrinėjo pirmąją M.Taraškevičiui iškeltą bylą.

Ar organizuoto nusikalstamo pasaulio veikėjas bus nuteistas paaiškės lapkričio 18 dieną.

Bylos duomenimis, 2011 metų liepos 7 dieną M.Taraškevičius Romanui Šnipkiui už 14 tūkst. 490 litų pardavė 98 gramus itin geros kokybės kokaino.

Kaip vėliau paaiškėjo, R.Šnipkį pas M.Taraškevičių atsiuntė policijos pareigūnai imitavę nusikalstamos veikos modelį.

Nors M.Taraškevičius savo kaltę neigė, prokuroro Gedgaudo Narkūno teigimu, jo kaltę pilnai įrodė liudytojų parodymai bei byloje surinkti įrodymai.

Prokuroras siūlo teisiamąjį ne tik įkalinti, bet ir konfiskuoti iš narkotikų prekybos gautus pinigus.

Tai ne pirmoji byla M.Taraškevičiui.

Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama byla, kurioje vyras kaltinamas vogtų daiktų įgijimu ir realizavimu.

Prokurorų teigimu, šiuos nusikaltimus jis įvykdė 2010-2011 metais. Vyras iš vagių supirkinėdavo vogtus įvairius daiktus – kompiuterius, telefonus, laikrodžius, kailinius ir juos vėliau parduodavo brangiau. Teigiama, kad vien du Baltarusijos piliečiai iš jo įsigijo daiktų už 26,4 tūkst. litų.

M.Taraškevičiaus pavardė taip pat minima iki šiol nebaigtame ikiteisminiame tyrime dėl cigarečių kontrabandos.

2011 metų lapkritį policijos pareigūnai sulaikė kelis įtariamuosius, tarp jų ir M.Taraškevičių bei 19 vilkikų su kontrabandinėmis cigaretėmis iš Rusijos ir Baltarusijos.

Dar 12 krovinių, pagal Lietuvos pareigūnų informaciją, buvo sulaikyta Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Vokietijoje.

Iš viso kontrabandinių rūkalų vertė – 33 milijonai litų, o įtarimai šioje byloje pareikšti 32 asmenims.

Visų šių bylų galėjo ir nebūti, nes net dvi psichiatrų atliktos ekspertizės buvo palankios M.Taraškevičiui, esą vyras serga psichikos liga ir yra nepakaltinamas.

Bet po įnirtingos kovos sostinės prokurorams pavyko įrodyti, kad Mareko pravardę turintis nusikaltėlis yra sveikut sveikutėlis - Utenos teismo medicinos ekspertai pateikė išvadą, kurioje nurodyta, kad M.Taraškevičius neserga jokia psichikos liga.

Paaiškėjo, kad pirmą ekspertizę atliko ekspertė Jelena Marcinkevičienė, kurios sūnus, kaip skelbė žiniasklaida, palaikė draugiškus santykius su M.Taraškevičiumi.

Kilus skandalui postą paliko Teismo psichiatrijos tarnybos vadovas Konstantinas Daškevičius, kuris gyveno su J.Marcinkevičiene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.