Už pagalbą klastojant dokumentus nubaustas LSU fakulteto dekanas

Biržų rajono apylinkės teismas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-11-04 17:10, atnaujinta 2018-01-22 07:38

2,6 tūkst. litų bauda dekanui skirta už tai, kad jis Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus mokytojui H.M. perdavė kelis neužpildytus Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos sertifikatus. Į šiuos sertifikatus H.M. įrašė tikrovės neatitinkančią informaciją apie tai, kad dalyvavo tarptautiniuose krepšinio trenerių seminaruose. Vėliau suklastoti dokumentai buvo pateikti Biržų technologijų ir verslo mokymo centrui.

Teismas dėl dokumentų suklastojimo ir jų panaudojimo kaltu pripažino ir H.M., tačiau atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Ši baudžiamoji byla buvo išskirta į savarankišką iš STT atliekamo ikiteisminio tyrimo, kuris buvo pradėtas kilus įtarimų dėl 2010 metais Lietuvos krepšinio federacijos ir Panevėžio miesto savivaldybės pasirašytos daugiau kaip dviejų milijonų litų vertės sutarties dėl Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?