J. Šikšniūtę vežęs vaikinas prisipažino - numetė ją nuo tilto

Antradienio vakarą Minijos upę naršę narai nerado į vandenį išmestos studentės Justinos Šikšniūtės kūno. Merginą vežęs ir pagrindiniu įtariamuoju tapęs 1991 metų gimimo vyras antradienio pavakare prisipažino - jis nužudė J.Šikšniūtę, o jos kūną numetė nuo tilto į Minijos upę.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė, Aušra Pilaitienė, Andrius Vaišnoras

Nov 18, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:27 AM

Tai išgirdę pareigūnai puolė šukuoti Minijos upę, buvo paprašyta ir narų pagalbos. Sutemus, apie 17 val. 30 min. paieškos buvo nutrauktos neradus merginos kūno.

Daiktus išmetė vienur, kūną - kitur

Paaiškėjo, kad žudikas bandė mėtyti pėdas. Merginos daiktai buvo rasti 10 kilometrų nuo Sakučių, netoli Priekulės. Kinologų šunys ieškodami merginos lakstė įvairiomis trajektorijomis toje vietoje, kur buvo rasti daiktai. Spėjama, kad mergina arba grūmėsi su užpuoliku, arba bandė nuo jo pabėgti.

Pasak pareigūnų, atstumai, kuriais bėgiojo kinologų šunys buvo gana dideli.

Galiausiai įtariamas žudikas prisipažino, kad merginos daiktus numetė prie Priekulės, o kūną išmetė už 10 kilometrų. Pareigūnai patikrino šilutiškio telefoną ir išsiaiškino, kad vaikinas Klaipėdoje nebuvo, todėl jo parodymai, esą Statybininkų pr. išleido merginą netiesa.

Kokie nužudymo motyvai, kol kas neatskleidžiama.

Žudiko biografija spalvinga - jis iš Macikų kaimo, kuris nutolęs 6 kilometrai nuo Šilutės. Jaunas vyras - du kartus teistas, daugiausia už plėšimus.

Ieškojo gelbėtojai ir narai

Ugniagesiai-gelbėtojai ir narai merginos kūno ėmė ieškoti po senu tiltu, vos tik išgirdo apie šią vietą.

Apie 16 val. į upę išplaukė dvi valtys su pareigūnais, tačiau šie apieškoję vietą po senu tiltu nieko nerado ir grįžo į krantą. Apie 16 val. 45 min. buvo nuspręsta paieškoms pasitelkti narus. Jie apieškojo upę, tačiau nieko nerado. Apie 17 val. 30 min. paieškos buvo nutrauktos.

Vandens telkinyje, po senuoju tiltu, ant dugno yra rąstų ir šakų. Pareigūnai mano, kad merginos kūnas gali būti užsikabinęs už šakos.

Į įvykio vietą buvo atvykę merginos tėvai ir daugiau giminaičių, jie nerimastingai lūkuriavo ant kranto. Tiesa, vilčių, kad antradienį bus surastas merginos kūnas su kiekviena minute mažėjo, nes paieškoms trukdė tamsus paros metas. Taip ir nutiko, paieškas buvo nuspręsta nutraukti, vėl jas tęsti trečiadienio rytą.

Apie 15 val. 30 min. buvo gauta žinia, kad 20-metės merginos kūnas antradienio popietę rastas Minijos upėje. Tačiau po pusvalandžio pareigūnai paneigė informaciją apie rastą kūną.

Pareigūnai perkvalifikavo ikiteisminį tyrimą dėl dingimo į tyrimą dėl nužudymo.

Klaipėdos nepasiekė?

Į policiją kreipėsi nerimaudami J.Šikšniūtės artimieji. Jų teigimu, mergina viešėjo pas gimines Šilutėje, o sekmadienio vakarą važiavo pakeleivingu automobiliu į Klaipėdą.

Apie tai, kad grįžta į bendrabutį, ji parašė SMS žinutę draugei. Tačiau savo namų mergina nepasiekė.

Studentų bendrabutis stovi Klaipėdos pakraštyje, Statybininkų prospekte. Iš pradžių teigta, kad mergina iš automobilio išlipo netoli bendrabučio – kiek toliau Statybininkų prospekte.

Tačiau ši informacija pasikeitė ir pareigūnai iš karto ėmė abejoti, kad ji buvo paleista prie bendrabučio.

„Mes nekalbame apie Statybininkų prospektą... Mes kalbame apie Šilutės rajoną ir vietoves. Statybininkų pr. šiuo momentu jau atkritęs. Mes nelabai tikime, kad ji ten galėtų būti. Ta informacija jau yra pakitusi“, – antradienio rytą kalbėjo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Alfonsas Motuzas.

Sulaikė vyrą

Vairuotojas, kuris vežė J.Šikšniūtę, buvo nustatytas antradienio rytą. Jis nurodė vietą Statybininkų prospekte, kur jis esą išleido keleivę.

Tačiau nuo čia iki bendrabučio – dar nemažai kelio. Pareigūnams iš karto kilo klausimas, kodėl mergina turėjo išlipti čia, juo labiau, kad tikriausiai iš močiutės ji važiavo prisikrovusi lauktuvių – vaisių ir daržovių.

Merginą pavežęs vairuotojas apklaustas du kartus. Jo parodymai pareigūnams sukėlė abejonių. Asmuo sulaikytas.

„Šiuo metu yra sulaikytas asmuo, kuris paskutinis turėjo matyti tą mergaitę ir ją vežė (iš Šilutės į Klaipėdą. – Red.). Kol kas daugiau komentuoti negaliu – pagal atitinkamą informaciją bus ir atitinkamos priemonės: šukuojamos vietovės ir panašiai“, – sakė Klaipėdos VPK viršininkas.

Studentės paiešką vykdo Tauragės apskrities ir Šilutės pareigūnai, buvo šukuojami miškai, pakeltas sraigtasparnis.

Vėliau paaiškėjo, kad iki Klaipėdos vaikinas net nebuvo nuvažiavęs.

Bandė atsikratyti automobiliu

Redakcijos žiniomis, automobilis, kuriuo tikėjosi į Klaipėdą grįžti mergina, buvo rastas metalo laužo supirktuvėje.

J.Šikšniūtės tėvas ieškojo dukters kartu su policijos pareigūnais.

Jis teigė, kad kelionė iš Saugų į Klaipėdą greičiausiai baigėsi ties Priekule.

„Vairuotojas važiavo ne pagrindiniu keliu, o žvyrkeliais, prieš Vilkyčius kažkodėl nusuko į kairę. Dukra tuomet draugei parašė SMS žinutę – tas vairuotojas kažkoks keistas, įtartinas žmogus“.

Mergina - iš pavyzdinės šeimos

Statybininkų pr. esančio bendrabučio administratorė Regina Urbonavičienė sakė, kad Justina čia gyveno dvejus metus. Pernai viename kambaryje buvo įsikūrusios trise, šįmet – dviese.

„Ji niekaip negalėjo išlipti toje vietoje. Visi žino, kad tuomet pareiti į bendrabutį būtų pavojinga – teritorija neapšviesta, čia ne viena moteris neteko rankinės, buvo užpultas ne vienas žmogus“, - kalbėjo sunerimusi administratorė.

Ji tvirtino, kad J.Šikšniūtė nekėlė jokių problemų, pas ją į kambarį beveik niekas neužeidavo. Mergina su drauge kartais išeidavo į klubą.

„Man širdis daužosi, bet viliuosi, kad viskas bus gerai, kad nepasikartos prieš keletą metų nutikusi istorija. Tuomet pradingo vienas mūsų studentas, gyvenęs bendrabutyje Karklų gatvėje. O po kurio laiko jo kūnas buvo aptiktas Danės upėje“, - antradienio rytą, dar nežinodama apie nelaimę, kalbėjo R.Urbonavičienė.

J.Šikšniūtės tėvai gyvena Mažeikių rajone, Bugenių kaime. Seniūnijos darbuotojai ir kaimo bendruomenės atstovai negaili gražių žodžių šiai šeimai, vadina ją pavyzdine. Justina - vienintelis vaikas šeimoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.