Prieš teismą stos dar vienas Kaišiadorių policininkas

Prieš teismą netrukus stos Kaišiadorių rajono policijos komisariato patrulis Andrejus Karpuškinas, kuris įtariamas iš vairuotojo paėmęs 100 litų kyšį.

Korupcija kaltinami trys iš vienuolikos Kaišiadorių policijos komisariato patrulių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Korupcija kaltinami trys iš vienuolikos Kaišiadorių policijos komisariato patrulių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-12-05 17:04, atnaujinta 2018-01-19 20:50

Bylos duomenimis, 2013 metų spalio mėn. Kaišiadorių rajone iš piliečio V. A., pažeidusio kelių eismo taisyklių reikalavimus, už tai, kad jo pažeidimas nebūtų užfiksuotas, šis pareigūnas, kaip įtariama, paėmė 100 Lt kyšį.

Tyrimo metu įtarimai pareigūno papirkimu buvo pareikšti ir kyšį davusiam vairuotojui. Šis asmuo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Tai jau trečiasis Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnas, kurį sučiupo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai.

Neseniai teismui nagrinėti perduota byla, kurioje kaltinimai korupcija pareikšti dviems šio komisariato patruliams – Pauliui Daukantui ir Živilei Zdanavičiūtei.

Bylos duomenimis, jie sustabdė girtą vairuotoją, o šis už tai, kad nebūtų baudžiamas, policininkas galimai įteikė 600 litų kyšį.

Už kyšio davimą policijos pareigūnams įtarimai buvo pareikšti ir pinigus brukusiam girtam vairuotojui. Vėliau jis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Abiems pareigūnams, P.Daukantui ir Ž.Zdanavičiūtei, paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Jų atžvilgiu taip pat atliekamas ir tarnybinis patikrinimas. Šis ikiteisminis tyrimas – didelės operacijos, kurią atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, dalis.

Su korupcija kovojantys pareigūnai ilgą laiką stebėjo ne vieną dešimtį kyšininkavimu įtariamų patrulių.

Portalo Lrytas.lt žurnalistų žiniomis įkalčiams rinkti Imuniteto skyrius panaudojo iki šiol mažai žinomą, unikalią metodiką.

Nors Imuniteto skyriaus pareigūnai ir prokurorai kategoriškai atsisako aptarinėti naudotą įkalčių rinkimo taktiką, neatmetama tikimybė, kad šį kartą buvo pasinaudota mažai kam žinomomis policijos radijo stotelių galimybėmis.

Pareigūnų naudojamas skaitmeninis TETRA radijo ryšio standartas leidžia tinklo administratoriui įjungti bet kurios stotelės mikrofoną ir apie tai nieko neįtariant jos naudotojui klausytis aplinkui vykstančių pokalbių.

„Gali nutikti net taip, kad nebus kam patruliuoti Kauno gatvėse“, – tuomet ironizavo Kauno apygardos prokuratūros atstovai.

Apie įtarimus dėl kyšininkavimo pranešta aštuoniems Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, dar du policininkai įtariami dokumentų klastojimu.

Dėl policijos pareigūnų papirkimo įtarimai pareikšti aštuoniolikai asmenų. Iš viso pareigūnus bandė papirkti keturios moterys ir keturiolika vyrų.

Nustatyta, kad pareigūnams kyšiai buvo duodami įvairia valiuta – tiek litais, tiek eurais, nuo 40 iki 600 Lt dydžio. Didžiausia kyšio suma litais – 600 Lt, didžiausia eurais – 150 eurų (apie 517 Lt).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.