Jonavoje mergaitę išžagino seksualinis maniakas?

Jonavoje vyksta intensyvios prievartautojo paieškos. Viena 10 metų mergaitė penktadienį buvo išžaginta daugiabučio laiptinėje, o jos bendraamžė gatvėje vos neįkliuvo į praeivio spąstus.

Pirminiais duomenimis, nusikaltimas įvyko P.Vaičiūno gatvėje.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Pirminiais duomenimis, nusikaltimas įvyko P.Vaičiūno gatvėje.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Dec 12, 2014, 1:35 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:07 AM

Penktadienį, vidurdienį grįžtančią iš mokyklos į namus 10-metę užkalbino nepažįstamas apie 30 metų vyras. Vyriškis nusivedė vaiką į devynaukštį, esantį P.Vaičiūno gatvėje. Mergaitė gyvena tame pačiame rajone, bet kitame daugiabutyje. Mažametė buvo išžaginta laiptinėje. Patenkinęs savo aistrą, vyras pabėgo.

Kaimynai aiškino negirdėję triukšmo, pagalbos riksmo. Prievartautojas pagrasino sumušti mergaitę, todėl ji nedrįso garsiai šaukti. Verkiantis vaikas apie smurtą papasakojo savo motinai, o pastaroji iškart pranešė policijai.

Pareigūnai atvyko su tarnybiniais šunimis, bet nusikaltėlio pėdsakų aptikti nepavyko. Pareigūnai paėmė pirštų antspaudus nuo laiptinės ir kai kurių daugiabučio butų durų. Išžaginta mergaitė buvo nuvežta į ligoninę. Ji patyrė didžiulį stresą.

Ketvirtadienį į Jonavos policiją kreipėsi dar viena šio miesto gyventoja. Moteris tvirtino, jog Chemikų gatvėje prie jos mažametės dukters priėjo nepažįstamas vyras ir liepė kartu su juo eiti. Mergaitei pradėjus verkti, ją sustabdė pro šalį ėjusi moteris ir paklausė, kas atsitiko. Nenorėdamas būti atpažintas, vyriškis skubiai pasišalino.

Įtariama, kad abi mergaites užkalbino tas pats asmuo. P.Vaičiūno ir Chemikų gatves skiria vos 200 metrų. Manoma, kad nusikaltėlis gali gyventi Rimkų rajone, kuriam priklauso ir minėtos gatvės.

Žinia apie ketvirtadienį užkalbintą mergaitę Jonavoje greitai išplito tą patį vakarą. Daugelis tėvų ir mokytojų perspėjo savo atžalas, kai jie gatvėje nesileistų į kalbas su nepažįstamais praeiviais.

Tačiau kitą dieną žagintojas įvykdė savo kėslus ir įviliojo į pinkles kitą mergaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.