Jonavoje pedofilas pasėjo baimę, tėvų prašoma saugoti vaikus

Policijos pajėgos Jonavoje dirba be atokvėpio, tačiau nusikaltėlio, kuris įtariamas penktadienį išžaginęs dešimtmetę, pėdsakų kol kas aptikti nepavyksta. Beveik neabejojama, kad penktadienį, vidurdienį, P.Vaičiūno gatvės daugiabutyje mažametę išžaginęs vyras ketvirtadienį mėgino įvilioti į spąstus jos bendraamžę Chemikų gatvės daugiabutyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-12-13 12:00, atnaujinta 2018-01-19 06:54

„Darbą baigėme šeštadienį apie 3 valandą nakties – ieškojome įtariamojo 10-metės išžaginimu visoje Jonavoje ir jos apylinkėse. Nuo ankstaus ryto tęsiame paieškas. Vietos gyventojai sunerimę dėl savo vaikų, skambina į komisariatą, klausia, kaip vyksta tyrimas, praneša apie jiems pasirodžiusius įtartinus asmenis”, - pasakojo šio miesto policijos vadovas Vygintas Lukošius.

Sudarė įtariamųjų sąrašą

„Labai prašau tėvų – būkite labai atsargūs, išleisdami savo vaikus į gatves, perspėkite, kad nebendrautų su nepažįstamais žmonėmis, niekur kartu su jais neitų, iškart skambintų telefonu šeimos nariams ir būtų viešose vietose, kur daugiau žmonių”, - perspėjo V.Lukošius.

Pareigūnai peržiūrėjo neseniai išėjusių iš kalėjimo už lytinius nusikaltimus prieš vaikus teistų jonaviečių ir kitų miestų gyventojų kartotekas, sudarė galimų įtariamųjų sąrašus.

Neseniai į laisvę išėjo jonavietis, teistas už lytinį vaikų išnaudojimą, bet pagal liudininkų apibūdinimą nesutampa jo ir įtariamojo paskutiniais nusikaltimais amžius.

Kol kas tarnybiniai šunys, atvesti į minėtus daugiabučius ir jų prieigas, negalėjo pagelbėti policijai – tose vietose, matyt, yra pernelyg daug žmonių skleidžiamų kvapų, be to, nusikaltėlis gali gyventi toli nuo šių kvartalų.

Anot V.Lukošiaus, Jonavos gyventojai nurodė tris vyriškius, kurie jiems atrodė įtartinti.

Tačiau patikrinus šiuos asmenis, įtarimai nepasitvirtino.

"Gerai, kad žmonės neabejingi. Jų suteikta informacija gali mus atvesti ir prie tikro nusikaltėlio", - pasakojo V.Lukošius.

Pareigūnai šiuo metu peržiūri visą filmuotą medžiagą - daugelyje Jonavos vietų yra įrengos vaizdo kameros. Viliamąsi, kad pavyko nufilmuoti ir iškrypėlį.

Nepažįstamasis sukėlė įtarimų

Jonavos gyventojai sunerimo jau ketvirtadienį, kai grįžtančią iš pamokų mažametę užkalbino nepažįstamas, apie 30 - 40 metų vyras.

Praeivis buvo tamsiai apsirengęs, apie 180 centimetrų ūgio.

„Tu apsivogei parduotuvėje”, - išsigandusiam vaikui pasakė vyriškis ir įžengė paskui jį į daugiabutį, esantį Chemikų gatvėje.

Vyrą su mergaite pro durų akutę pastebėjo viena daugiabučio gyventoja.

Moteris nespėjo atverti durų. Nepažįstamąjį išgąsdino kitas gyventojas, susiruošęs išeiti iš namų. Išgirdęs rakinamas duris, vyriškis skubiai išbėgo į lauką, palikęs vaiką laiptinėje.

Žmonės šią istoriją ėmė perpasakoti iš lūpų į lūpas, mergaitės motina dėl kreipėsi į policiją.

Tačiau penktadienį nusikaltėliui pavyko įvykdyti savo kėslus.

Sekė vaiką iki daugiabučio

Vidurdienį grįžtančią iš mokyklos į namus kitą 10-metę gatvėje užkalbinęs vyras atsekė vaiką iki devynaukščio, esančio P.Vaičiūno gatvėje.

Mažametė buvo išžaginta laiptinėje. Patenkinęs savo aistrą, vyras pabėgo.

Neoficialiais duomenimis, auka buvo sumušta ir smarkiai įbauginta.

Kaimynai aiškino negirdėję triukšmo, pagalbos riksmo. Prievartautojas pagrasino sumušti mergaitę, todėl ji nedrįso garsiai šaukti. Verkiantis vaikas apie smurtą papasakojo savo motinai, o pastaroji iškart pranešė policijai.

Pareigūnai atvyko su tarnybiniais šunimis, bet nusikaltėlio pėdsakų aptikti nepavyko. Kriminalistai paėmė pirštų antspaudus nuo laiptinės ir kai kurių daugiabučio butų durų. Išžaginta mergaitė buvo nuvežta į Kauno ligoninę, kur yra gydoma iki šiol. Ji patyrė didžiulį stresą.

Įtariama, kad abi mergaites užkalbino tas pats asmuo. P.Vaičiūno ir Chemikų gatves skiria vos 200 metrų.

Neatmetama versija, kad nusikaltėlis gali gyventi Rimkų rajone, kuriam priklauso ir minėtos gatvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.