Netikra granata Vilniaus konservatorijoje visus sukėlė ant kojų

Visos Vilniaus specialiosios tarnybos buvo sukeltos ant kojų trečiadienį prieš pietus gavus pranešimą, kad sostinės senamiestyje įsikūrusioje Vilniaus konservatorijoje vieno moksleivio kuprinėje rastas daiktas, panašus į karo laikų granatą. Iš karto po pranešimo visi moksleiviai buvo evakuoti. Vėliau paaiškėjo, kad moksleivis atsinešė sovietinių laiko sportinį įrankį, kuris yra panašus į granatą.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jan 14, 2015, 11:25 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:37 AM

Pranešimą apie įvykį Vilniaus policija trečiadienį gavo apie 11 val. 10 min. Vilniaus konservatorijos direktoriaus pavaduotojas pranešė, kad vieno moksleivio kuprinėje rastas daiktas, panašus į sprogmenį.

Direktoriaus pavaduotojas pranešė, kad klasė evakuota, tačiau reikia pareigūnų pagalbos identifikuojant radinį. Esą kiti moksleiviai tvirtina, jog tai yra granata.

Atvykę policijos pareigūnai patikrino kuprinę ir nustatė, kad radinys iš tiesų panašus į surūdijusią karo laikų granatą su medine rankena.

Iš pastato buvo evakuoti moksleiviai ir dėstytojai. Apie 11 val. 19 min. įvestas planas „Skydas“.

Į sostinės senamiestį nuskubėjo papildomos policijos pajėgos, ugniagesiai ir greitosios pagalbos medikai. Iškviesti išminuotojai.

Policija sustabdė bet kokį judėjimą Didžiojoje g. greta konservatorijos. Gatvė buvo užtverta ir automobiliams, ir pėstiesiems.

Apie 11 val. 50 min. į įvykio vietą atvyko Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Jie užėjo į pastatą ir pradėjo apžiūrinėti radinį.

Iš karto po vidurdienio pavojus buvo atšauktas, moksleiviams leista grįžti į pastatą. Granatą pasiėmė policijos pareigūnai.

Pasak „Aro“ išminuotojų, moksleivis atsinešė „sportinį įrankį, imituojantį granatą, kuris yra sovietinių laikų ir skirtas moksleivių kūno kultūros normatyvams laikyti“.

Pirminiais duomenimis, granatą į konservatoriją atsinešė penkiolikmetis devintokas. Jį policija sulaikė apklausai. Nepilnametis tvirtina, kad granatos imitaciją jis rado kaime Zarasų rajone.

Dėl incidento buvo nutrauktas kitų moksleivių egzaminas.

Vilniaus policija pradėjo tirti įvykį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.