Sulaikytas įtariamasis dėl tragiško gaisro Žirmūnų daugiabutyje

Teisėsaugos pareigūnams pavyko

Pranešama, kad sulaikytas įtariamasis tragiško gaisro sukėlimu Žirmūnų daugiabutyje.<br>A.Vaitkevičiaus archyvo nuotr.
Pranešama, kad sulaikytas įtariamasis tragiško gaisro sukėlimu Žirmūnų daugiabutyje.<br>A.Vaitkevičiaus archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 23, 2015, 6:39 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:51 PM

Jaunam vyrui pareikštas įtarimas dėl tyčinio nužudymo nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu. Per gaisrą žuvo šeši žmonės.

Įtariamasis šiuo metu yra suimtas, BNS patvirtino tyrime dalyvaujantis pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Prie kurį laiką Vilniaus miesto apylinkės teismas buvo nusprendęs jį paleisti į laisvę ir nepratęsti suėmimo. Prokuratūra parašė skundą ir Vilniaus apygardos teismas žemesnės instancijos nutartį panaikino.

Pareigūno teigimu, tyrimas sudėtingas, ateityje laukia daug darbo, name daug gyventojų – juos visus reikės apklausti, surasti 2007 metais butus išsinuomojusius asmenis.

Prokurorai jau kreipėsi į teismą dėl stacionarios teismo psichiatrijos ekspertizės, nes jų, manymu, ambulatorinė ekspertizė neatsakys į visus tyrėjus dominančius klausimus.

Byla dėl tragiško gaisro kurį laiką buvo sustabdyta, anksčiau tyrė Vilniaus miesto apylinkės, paskui Vilniaus apygardos prokuratūra. Ir tada buvo nustatyti įtariamieji, tačiau kaltinimai jiems buvo panaikinti.

Padegimai šiame name nesiliovė ir po 2007 metų – padegimus tyrė Vilniaus policija, šiuo metu bylą tiria prokuratūra ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai.

Įtariama, kad vyras, kuris dabar suimtas dėl prieš aštuonerius metus kilusio gaisro, yra įvykdęs ir daugiau padegimų ir ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose. Tuose gaisruose žmonės nežuvo.

Manoma, kad vyras buvo sukėlęs ir dar vieną gaisrą, be 2007 metais kilusio gaisro, Žirmūnų gatvės 93–iajame.

Pernai gruodžio pradžioje užsidegus sendaikčiams daugiabučio laiptinėje, iš jo evakuota dešimt žmonių.

Atvykus ugniagesiams, daugiabučio namo pirmo aukšto laiptinėje prie lifto degė sukrauti sendaikčiai, buvo uždūminta laiptinė. Per gaisrą apdegė lifto durys, koridoriaus durys, durys, vedančios prie šiukšlių išmetimo vamzdžio. Aprūko pirmo, antro ir trečio aukšto laiptinė.

Iš uždūmintos laiptinės evakuoti šeši žmonės, iš butų viršutiniuose aukštuose evakuoti dar keturi, iš jų vienas vaikas. Tris žmones apžiūrėjo greitosios medicinos pagalbos medikai, tačiau pagalbos neprireikė.

Didelis gaisras šiame daugiabutyje buvo kilęs 2007 metais kovo 11-osios paryčiais. Be šešių žuvusiųjų, dar 23 gyventojai buvo traumuoti.

Tarp žuvusiųjų buvo poetas ir scenaristas Mantas Gimžauskas, fotografas ir poetas Remigijus Audiejaitis, buvęs Seimo narys Petras Šakalinis.

Tąsyk ugniagesiai prie degančio namo negalėjo greitai privažiuoti, nes jo kieme buvo sustatyti gyventojų automobiliai, o namo avariniai išėjimai užversti šiukšlėmis ir įvairiais senais rakandais.

Šiuo metu daugiabutyje veikia bendrija, bendrosios patalpos stebimos vaizdo kameromis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.