Interneto sukčiai „klonavo“ R. Šimašių ir paprašė už tai pinigų

Neparėjus nei parai nuo sostinės mero rinkimų rezultatų paskelbimo socialiniame tinkle „Facebook“ atsirado naujo mero Remigijaus Šimašiaus naujas profilis – „Meras Šimašius“.

Netikro R.Šimašiaus profilis socialiniame tinkle.
Netikro R.Šimašiaus profilis socialiniame tinkle.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Mar 16, 2015, 5:36 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 7:45 PM

Gal ir nestebintų tai, kad politikas prie savo pavardės pridėjo ir naujas pareigas, tačiau įdomiai skamba pats paskyros pavadinimas. Naujasis profilis atrodo lygiai taip pat, kaip ir asmeninė politiko paskyra socialiniame tinkle „Facebook“ – tiek fono nuotrauka, tiek paties politiko nuotrauka yra identiškos.

Liberalų sąjūdžio rinkimų štabo vadovas Eligijus Masiulis teigė nežinantis apie tokio profilio buvimą: „Nieko apie tai negaliu pasakyti, tokią informaciją girdžiu pirmą kartą. Tiesa, Iš paties R. Šimašiaus planų kurti naują profilį taip pat negirdėjau.“

R.Šimašiaus rinkimų kompaniją kuravę viešųjų ryšių specialistai internete išplatino žinutę, jog tai netikras naujojo mero puslapis, o jo administratoriai už teisių perdavimą jau paprašė pinigų. Tiesa, netikrame puslapyje R.Šimašius jau turi daugiau nei 11 tūkst. gerbėjų.

Politiko viešųjų ryšių kompanija kuravusi Jurga Tapinienė patikino, kad šiuo metu minėtą profilį bandoma blokuoti. „Jau susisiekėme su „Facebook“ administratoriumi ir apie tai pranešėme“, – sakė ji.

„Mes informavome apie tai, kad be mūsų sutikimo naudojama intelektinė nuosavybė. Su mumis taip pat susisiekė ir netikrojo profilio administratoriai, kurie pasisiūlė perleisti mus puslapio administravimą už tam tikrą sumą“, – pasakojo J.Tapinienė. Pašnekovė teigė nežinanti, kokios sumos būtų pareikalauta, mat į buvo nurodyta, kad puslapio kūrėjai šį klausimą svarsto ir pateiks pasiūlymą. Apie tokią tapatybės vagystę pranešė ir pats R.Šimašius savo socialinio tinklo paskyroje. Politikas dėkojo už jam parodytą dėmesį ir kvietė apsilankyti jo tikrojoje paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.