S. Velečka nudžiugo pamatęs M.Bui, Šūdmaišiui skirtas areštas

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme nepavyko toliau tęsti Kauno Agurkinių gaujos baudžiamosios bylos nagrinėjimo. Į apklausą neatvyko su teisėsauga sutikęs bendradarbiauti ir liudytoju tapęs šiai gaujai priskiriamas Aurelijus Perminas, pravarde Šūdmaišis.

M.Bui antrą kartą pasirodė Agurkinių teisme.<br>A.Pilaitienės nuotr.
M.Bui antrą kartą pasirodė Agurkinių teisme.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2015-03-16 11:43, atnaujinta 2018-01-09 21:04

Paaiškėjo, kad šis vyras vedžioja visus už nosies. Penktadienį prokurorui pažadėjęs, kad posėdyje dalyvaus, tik išėjęs iš jo kabineto teismui atsiuntė dokumentus, kad serga ir turi gydytis Vokietijoje.

Teismas nusprendė A.Perminui skirti vieno mėnesio areštą. Ši nutartis gali būti skundžiama.

Kitas posėdis vyks trečiadienį, nes buvo pasirengta A.Permino apklausai. Aiškintis kitus baudžiamosios bylos epizodus kaltinamųjų gynėjai nebuvo pasiruošę.

Penktadienį Generalinės prokuratūros prokuroras Tomas Meškauskas išsikvietė pokalbiui A.Perminą, nes ir jį buvo pasiekusios žinios, kad valstybės saugomas liudytojas serga.

„Jis buvo mano kabinete ir patikino, kad posėdyje dalyvaus, kad sveikatos būklė jam netrukdo. Apie 10 valandą jis išėjo su apsauga“, – sakė T.Meškauskas.

10 val. 52 min. Klaipėdos apygardos teismas gavo A.Permino pranešimą, kad jis posėdyje nedalyvaus, nes nuo kovo 3 dienos mėnesį bus gydomas Vokietijoje – čia bus atliekamas chemoterapijos kursas. Teismas gavo ir tai neva patvirtinančius dokumentus vokiečių kalba.

Toks valstybės saugomo liudytojo elgesys prokurorui sukėlė abejonių.

Juo labiau, kad kiekvienas posėdis daug kainuoja – reikia atvežti į Klaipėdą septynis iš trylikos už grotų laikomus kaltinamuosius, atvyksta dešimt gynėjų.

Gynėjai taip pat mano, kad teismui teikiami melagingi duomenys. Jie taip pat pritarė, kad A.Perminui reikia skirti areštą.

„Tai, kad prokuroras A.Perminą matė penktadienį, ir jis nieko nepasakė apie nedalyvavimą, leidžia daryti išvadą, kad jis trukdo teismui“, – teigė Klaipėdos apygardos teismo teisėjas R.Preikšaitis.

Agurkinių vadeiva Saulius Velečka šiandien vėl švietė džiaugsmu – į teismo posėdį atvyko jo motina ir draugė – buvusios grupės „Olialia pupytės“ narė Marina Bui.

Su šia mergina jį supažindino A.Perminas, kuris degė aistra kitai buvusiai tos pačios grupės narei Skaistei Steikūnaitei. Ši pora dabar sau gali mėgautis gyvenimu laisvėje, o S.Velečka regi savo draugę tik per retus pasimatymus kalėjime ir dažniausiai per stiklą.

Gal tai, kad atrado M.Bui, S.Velečkai padeda lengviau išgyventi buvusio gaujos nario A.Permino išdavystę. Kažkada S.Velečka visiškai pasitikėjo Šūdmaišiu, skirdavo jam svarbias užduotis ir užtardavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.