Po sekso su dvylikamete – teismų maratonas

Siekia griežtesnių bausmių

Nuteistieji kaip išmanydami slėpė veidus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nuteistieji kaip išmanydami slėpė veidus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Mar 25, 2015, 2:41 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:27 AM

Taip nuo fotografų bandė slėptis už seksą su dvylikamete nuteisti buvęs Kauno ugniagesys Vaidas Velička, Donatas Astrauskas, Gytas Rauduvė ir Romas Redikas.

Mažametės lytiniu prievartavimu ir žaginimu apkaltintiems vyrams Klaipėdos apygardos teismas buvo skyręs švelnias bausmes.

D.Astrauskui skirta dvejų, G.Rauduvei – vienų metų laisvės apribojimo bausmė, o R.Redikas buvo išteisintas neįrodžius, kad jis lytiškai santykiavo su mažamete.

Griežčiausiai nubaustas buvęs Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komandos viršininkas 41 metų V.Velička. Jam teismas skyrė metus ir devynis mėnesius nelaisvės. V.Velička turės atlyginti 25 tūkst. litų žalą. Iš kitų kaltinamųjų nukentėjusiesiems priteisti mažesni ieškiniai.

Siekia griežtesnių bausmių

Apeliaciniam teismui šį Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį apskundė prokurorė. Ji buvo siūliusi prievartautojams atimti laisvę iki 14 metų. Prokurorė Dainora Miliūtė įsitikinusi, jog vyrai turi būti nuteisti ne už lytinius santykius su nepilnamete, o už jos prievartavimą ir žaginimą.

Byla dėl sekso su mažamete buvo nagrinėjama už uždarų durų.

Prokurorės teigimu, kaltę pripažįsta tik vienas nuteistųjų. Dar vienas nepripažįsta tik kai kurių aplinkybių, todėl nuosprendžio neskundė.

V.Velička prašė pakeisti Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį. Kol nesibaigė teismo procesas, jo advokatas kol kas nenoriai kalbėjo apie savo ginamojo poziciją.

Išdavė kompiuterių įrašai

Tyrimas dėl 12-metės moksleivės žaginimo ir prievartavimo Plungės rajone buvo pradėtas po to, kai policija gavo jos motinos pareiškimą dėl suaugusių vyrų skriaudžiamos dukters.

Tiriant mažametės ryšius atskleista, kad ji susitinka ir lytiškai santykiauja su vyrais. Tarp jų buvo ir kaunietis V.Velička.

Buvo atskleista ir daugiau vyrų iš Mažeikių, Panevėžio, kurie su Plungės rajono kaimo vietovėje gyvenančia mergaite susipažino internetu.

Sulaikius V.Veličką, patikrintas jo kompiuteris, iš kurio jis nepilnametei siuntinėjo laiškelius. Kitų vyrų kompiuteriuose irgi aptikta įrašų, įrodančių jų siekius užmegzti intymius santykius su mažamete.

V.Velička buvo kaltinamas ir pornografinio turinio informacijos laikymu.

Įkliuvo atvykęs į Plungę

Žinia, kad ne kartą už nepriekaištingą tarnybą apdovanotas Kauno ugniagesių komandos vadas įtariamas pedofilija, tuomet pribloškė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovybę.

V.Veličkai nesirodant darbe buvo pradėtas vidaus tyrimas dėl jo dingimo. Vėliau paaiškėjo, jog prieš užpraėjusių metų Kalėdas Plungėje V.Veličką sulaikė Plungės rajono policija. Apie tai departamentui pranešė nukentėjusios dvylikametės artimieji.

Atleistas iš pareigų kaunietis bandė grumtis su darbdaviais teisme, bet pralaimėjo bylą.

Nežinojo meilužės amžiaus?

Nuteistieji mėgino įtikinti teismą, kad ne jie, o mažametė, rodė iniciatyvą susitikti ir slėpė tikrąjį savo amžių.

„Išsidažiusi ji atrodė kaip pilnametė. Jokio smurto nebuvo, pati susirasdavo klientų, dėdavo skelbimus, po to kalbėdavo telefonu“, – Klaipėdos teisme kalbėjo teisiamieji.

Kai kurie vyrai mergaitei už lytines paslaugas siūlydavo atlygį, bet ji atsisakydavo arba grąžindavo dalį pinigų. Visi kaltinamieji aiškino, kad mažametei vyrų reikėjo labiau nei jiems santykių su ja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.