Šūdmaišis dengiasi mįslingomis ligomis

Buvęs Agurkinių gaujos narys 31 metų Aurelijus Perminas, pravarde Šūdmaišis, pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme pasirodė lydimas ginkluotų apsaugininkų – buvo svarstomas jo skundas dėl arešto.

Į pareigūnų rankas pakliuvęs A.Perminas, pravarde Šūdmaišis, nutarė liudyti prieš Agurkinių gaują.<br>LR archyvo nuotr.
Į pareigūnų rankas pakliuvęs A.Perminas, pravarde Šūdmaišis, nutarė liudyti prieš Agurkinių gaują.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Mar 31, 2015, 8:57 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:30 PM

Prieš porą savaičių neatvykęs į teismą, kuriame narpliojama Agurkinių gaujos byla, Mažeikių rajono gyventojas A.Perminas pakenkė pats sau – nutarta jį uždaryti į areštinę vienam mėnesiui.

Sutikęs bendradarbiauti su teisėsauga, teikti parodymus Agurkinių byloje A.Perminas yra ne bet koks, o valstybės saugomas svarbus liudytojas.

A.Perminas teismo nutartį dėl suėmimo apskundė teigdamas, jog neatvyko liudyti dėl sunkios ligos. Anot jo, sveikata prieš posėdį staiga dar labiau pablogėjo, todėl jis skubiai išvyko gydytis į Vokietiją.

Skundą nagrinėjantis teisėjas Remigijus Preikšaitis pasiteiravo A.Permino, kodėl jis, prieš posėdį Generalinės prokuratūros prokurorui Tomui Meškauskui pažadėjęs atvykti į teismą, dingo kaip į vandenį.

„Sveikata staiga pablogėjo – pakilo kraujospūdis. Gulėjau paslikas visą dieną. Medikai rekomendavo tęsti gydymo kursą Vokietijoje. Išvykdamas iš Lietuvos paštu nusiunčiau laišką teismui“, – pirmadienį paaiškino A.Perminas.

Neatskleidęs savo negalių A.Perminas tepasakė, kad Vokietijos klinikoje jam atliekamos švitinimo ir chemoterapijos procedūros: „Aštuonis gydymo seansus jau atlaikiau, dabar reikia stiprinti imuninę sistemą.“

Nors A.Perminas teismui buvo atsiuntęs kažkokių dokumentų vokiečių kalba, teisėjų kolegija jų net nenagrinėjo – konstatavo, kad nežinia kur esantis liudytojas meluoja, trukdo nagrinėti rezonansinę bylą.

Stojęs prieš teismą A.Perminas prašė panaikinti nutartį dėl jo suėmimo: „Aš nesirengiu slapstytis nuo teismo, niekur nepabėgsiu.

Kitą dieną nutraukęs gydymo kursą pats iš Vokietijos sugrįžau į Lietuvą.“

Valstybės saugomas liudytojas tikino jau sutvarkęs visus savo reikalus taip, kad nurodytą dieną galėtų atvykti į Klaipėdą ir teikti parodymus: „Tikrai pasirodysiu teismo salėje, jei tik nemirsiu per tą laiką.“

Buvęs Agurkinių gaujos narys A.Perminas teismui pasiguodė, kad kalinimo įstaigoje jam atgauti jėgas būtų sudėtinga: „Po tokio gydymo reikia stiprinti imuninę sistemą, man nuolat statomos lašelinės.“

Valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras siūlė atsižvelgti į A.Permino skunde išdėstytus argumentus ir panaikinti teismo skirtą sankciją. Apygardos teismo kolegija nutartį dėl A.Permino skundo skelbs šiandien.

A.Perminas pastarąjį kartą teistas 2008 metų gruodį už neteisėtą kito asmens laisvės atėmimą, apiplėšimą ir dokumentų klastojimą.

Tąkart Šūdmaišis ilgokai mėtė pėdas – pasislėpusio nuo teismo mažeikiškio pareigūnai ieškojo beveik ketverius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.