Kriminalistai nustėro: garaže vyrai skrodė lavonus

Šarvojimo paslaugas teikiantis 51 metų klaipėdietis Liudas Statkus stos prieš teismą dėl to, kad savo pavaldiniui nurodė sudeginti konkurento automobilį. Atskleista ir daugiau nusikaltimų.

Paaiškėjo, jog L.Statkaus įmonės darbuotojai be įstaigų leidimo ritualinėms paslaugoms visiškai nepritaikytose patalpose skrosdavo, rengėsi šarvoti mirusiųjų kūnus.<br>Stopkadras
Paaiškėjo, jog L.Statkaus įmonės darbuotojai be įstaigų leidimo ritualinėms paslaugoms visiškai nepritaikytose patalpose skrosdavo, rengėsi šarvoti mirusiųjų kūnus.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Apr 3, 2015, 8:05 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:43 PM

Įmonės Klaipėdos laidojimo ir kremavimo centro (KLKC) direktorius L.Statkus bus teisiamas ir dėl nelegalios veiklos – darbavosi neįgijęs leidimo šarvoti mirusiuosius.

Išsiaiškinta, kad ritualines paslaugas teikęs L.Statkus jau kurį laiką konfliktavo su kita panašia veikla užsiimančia uostamiesčio įmone „Amžiaus vartai“, kuriai vadovauja buvęs jo draugas ir verslo partneris Valdas Čeponis.

Tą patį verslą sukūrusių vyrų keliai išsiskyrė po to, kai jie susipyko ir tapo nuožmiais konkurentais.

Nepasidalydami mirusiųjų vienas kitą įtarinėjo klasta, kitokiomis nedorybėmis, rašė skundus.

V.Čeponis kreipėsi į policiją dėl dviejų sudegintų automobilių, bet išpuolio kaltininkų nepavyko surasti. Vėliau naktį prie Klaipėdos morgo supleškėjo ir mikroautobusas „Mercedes-Benz“, kuriuo vežioti mirusieji.

Tąkart sudegė ir mikroautobuse laikytas karstas, velionio įkapės, nuotraukos.

Įmonės „Amžiaus vartai“ vadovas V.Čeponis pareigūnams iškart nurodė įtariamąjį – Klaipėdos laidojimo ir kremavimo centro vadovą L.Statkų.

„Negaliu ramiai dirbti, kol padegėjai nesurasti.

Tačiau tyrėjai tik skėsčioja rankomis – esą ugnis sunaikino visus įkalčius“, – guodėsi tąsyk 130 tūkst. litų nuostolį patyręs V.Čeponis.

Nuojauta V.Čeponio neapgavo – paaiškėjo, kad jo katafalką supleškino L.Statkaus pavaldinys 38 metų klaipėdietis Darius Paplauskas. Pastarasis per apklausą baksnojo į viršininką L.Statkų – esą jis užvirė košę.

Ieškant padegėjų patikrintas Kalotės gyvenvietėje įsikūrusio D.Paplausko namas, kurio garaže gulėjo iš morgo atgabenti mirusiųjų kūnai. Išvydę ant grindų suverstus lavonus, kriminalistai nustėro.

Paaiškėjo, jog L.Statkaus įmonės darbuotojai be įstaigų leidimo ritualinėms paslaugoms visiškai nepritaikytose patalpose skrosdavo, rengėsi šarvoti mirusiųjų kūnus. Čia jie tvarkė mažiausiai 16 lavonų.

Atskleista šiurpių nepagarbos mirusiesiems faktų.

Skrodėjai kuo ramiausiai nurėždavo lavonams kojų pirštus, kad galėtų užmauti mažesnio dydžio batus. Medicinos atliekas išmesdavo nepritaikytose vietose.

Visų ūkinių ir finansinių operacijų nefiksavęs L.Statkus pasisavimo apie 16 tūkst. eurų, neįtrauktų į buhalterinę apskaitą. Nemokėjusi visų privalomų mokesčių jo įmonė nuo valstybės nusuko 3350 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.