Kaišiadorių patrulės neišgelbėjo nei grožis, nei įtikinėjimai

Kauno apygardos teismas anbtradienį skyrė palyginti griežtą bausmę 600 litų kyšį paėmusiems Kaišiadorių policijos patruliams – įspūdingu grožiu išsiskiriančiai 30 metų Živilei Zdanavičiūtei ir jos kolegai 33 metų patruliui Pauliui Daukantui.

Kaišiadorių policijos patruliai Z.Zdanavičiūtė ir P.Daukantas privalės sumokėti solidžias baudas už kyšio paėmimą.<br>„facebook“ nuotr.
Kaišiadorių policijos patruliai Z.Zdanavičiūtė ir P.Daukantas privalės sumokėti solidžias baudas už kyšio paėmimą.<br>„facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Apr 7, 2015, 5:13 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:19 AM

Pareigūnai belangės išvengė, tačiau dvejus metus negalės dirbti valstybės tarnyboje, be to, privalės sumokėti po 3766 eurų baudas.

2013 metų spalį Kaišiadorių rajone sustabdę neblaivų „Audi 80“ vairuotoją jie sutiko paimti kyšį, įformindami kitą pažeidimą – 120 litų baudą už tai, kad buvo pasibaigęs automobilio techninės apžiūros galiojimo laikotarpis, taip pat už vairavimą neturint galiojančio civilinės atsakomybės draudimo.

P.Daukanto ir pažeidėjo, prisipažinusio, jog su draugu išgėrė nemažai degtinės, dialogas buvo užfiksuotas slaptuose teisėsaugos garso įrašuose.

Pareigūnas perspėjo vairuotoją, kad jis nekalbėtų pažįstamiems, jog išsisuko.

Pinigus pažeidėjas padėjo ant mašinos kilimėlio.

Nors sulaikyti Kaišiadorių patruliai savo kaltę neigė, teisėjo Evaldo Gražio jų aiškinimai, kad pinigų jie negavo, neįtikino.

Ž.Zdanavičiūtės ir P.Daukanto epizodas buvo išskirtas iš didelės apimties bylos, kurioje įtarimai kyšininkavimu ir dokumentų klastojimu pareikšti dešimčiai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų, budėjusių keliuose.

Dažniausiai jiems 40–600 litų kyšius litais ir eurais duodavo neblaivūs, greitį viršiję vairuotojai.

Ž.Zdanavičiūtė ir P.Daukantas iki šiol nėra nušalinti nuo pareigų.

2011 metais geriausia Kauno apskrities policijos patrule išrinkta Ž.Zdanavičiūtė ir P.Daukantas policijoje dirba 10 metų.

Anksčiau jie nė karto nebuvo bausti už tarnybinius nusižengimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.