Pakruojo rajone – naktinės girto bėglio gaudynės

Pakruojo ir Radviliškio pareigūnams po ilgokai trukusių naktinių gaudynių pavyko sučiupti 24 metų jaunuolį. Rozalimo (Pakruojo r.) gyventojas girtas prie vairo vairo įkliuvo jau ketvirtą kartą.

Bėglys važiavo įsijungęs avarinio sustojimo signalą.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Bėglys važiavo įsijungęs avarinio sustojimo signalą.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Apr 8, 2015, 3:59 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:23 AM

Įtartiną automobilį „Volkswagen Golf“ pareigūnai balandžio 7-osios naktį apie 1 val. pabandė sustabdyti kelyje Rimšoniai-Klovainiai-Rozalimas.

Vairuotojas reikalavimui sustoti nepakluso, todėl į tarnybinę mašiną sušokę pareigūnai ėmė vytis bėglį. „VW Golf“ vinguriavo po visą kelią, kad policininkai negalėjo aplenkti ir blokuoti kelio. Iš pradžių bėglys lėkė Pakruojo link, o po to pasuko į Rozalimo miestelį.

Prie persekiotojų prisijungė dar vienas patrulių ekipažas, bet ir tai nepadėjo. Didžiuliu greičiu skriejusi mašina apsuko ratą ir vėl sugrįžo į Rozalimą. Šiame miestelyje buvo pabandyta blokuoti kelią, bet „VW Golf“ stuktelėjo į stovinčią policijos mašiną ir nurūko.

Aplenkti negalėję pareigūnai važiavo bėgliui iš paskos, o galiausiai pasikvietė pagalbą iš Radviliškio.

Į kelią Aukštelkų link įsukęs bėglys galiausiai sustojo pats – vairuotojas suprato, kad nuo trijų ekipažų pasprukti tikrai nepavyks.

Per patikrą alkotesteriu paaiškėjo, kad vairuotojas sunkiai orientuojasi – prietaisas parodė, kad bėglio organizme yra 2,62 promilės alkoholio. Tai laikoma sunkiu girtumu.

Ketvirtą kartą girtas prie vairo sučiuptas Rozalimo gyventojas stos prieš teismą. Jis bėgliui skirs bausmę už nepaklusimą teisėtiems pareigūnų reikalavimams, vairavimą išgėrus ir policijos mašinos apgadinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.