Lietuvoje įkliuvęs S. Rachinšteino sūnus vaidino užsienietį

Su iš Lietuvos pabėgusiu tėvu Sergejumi Rachinšteinu Tailande gyvenęs jo sūnus Erikas į Lietuvą grįžo su nauju vairuotojo pažymėjimu, o sustabdytas policijos vaidino užsienietį.

Sergejaus Rachinšteino sūnus Erikas nuolat turi reikalų su policija.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Sergejaus Rachinšteino sūnus Erikas nuolat turi reikalų su policija.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 14, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:45 PM

Pernai gruodį iš Lietuvos dingęs pustrečių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas aferų meistras Sergejus Rachinšteinas Tailande kurį laiką gyveno su sūnumi Eriku.

Tai paaiškėjo šeštadienį, kai Vilniaus policijos pareigūnai už Kelių eismo taisyklių pažeidimą sustabdė 24 metų E.Rachinšteino vairuojamą motociklą „Ducati“.

Tikino esąs nevietinis

Erikas Rachinšteinas Vilniuje Molėtų plento ir Skersinės gatvės sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui, o policijos sustabdytas parodė šių metų vasario 26 dieną Tailande išduotą vairuotojo pažymėjimą, ant kurio parašyta „Mr. Rachinstein Erik“.

Tik užsieniečiams galiojantį dokumentą pateikęs E.Rachinšteinas policijos pareigūnams aiškino esantis nevietinis – rusų kalba jis įrodinėjo dirbantis ir gyvenantis Tailande.

Patikrinus E.Rachinšteino pavardę policijos duomenų bazėje, paaiškėjo, jog aferų meistro sūnus vis dar yra Lietuvos pilietis, todėl neturi teisės naudotis Tailande išduotu vairuotojo pažymėjimu, o lietuvišką dar pernai rugsėjo 5 dieną iš jo atėmė Vilniaus apylinkės teismas.

Į klubą atvyko girtas

Tąkart iš E.Rachinšteino buvo atimta teisė vairuoti transporto priemonę dvejus metus ir skirta 2000 litų bauda, nors jaunas vyras teisme neigė savo kaltę ir aiškino, kad su juo bando susidoroti Klaipėdos „Dr. Who“ klubo apsaugos darbuotojai.

Neblaivus prie vairo E.Rachinšteinas įkliuvo pernai kovo 22-ąją nusprendęs pasilinksminti Klaipėdoje.

Klubo „Dr. Who“ apsaugininkams pasirodė, kad automobiliu atvažiavęs E.Rachinšteinas yra neblaivus, todėl buvo nuspręsta jį sulaikyti.

„Kai E.Rachinšteinas išlipo, uždėjau jam antrankius. Tada jam iš rankos iškrito automobilio raktai ir piniginė. Piniginę įkišau jam į kišenę, o raktą pasiėmiau, kad niekas nesugalvotų vairuoti“, – teisme liudijo klubo „Dr. Who“ apsaugos darbuotojas Nerijus Mendelis.

Rachinšteinas jaunesnysis teisme savo kaltę neigė. Jis prisipažino tą vakarą buvęs neblaivus, bet neigė vairavęs.

Kaltę prisiėmė draugas

Dėl to, kad išlipo pro vairuotojo dureles, tėvo įkurtoje bendrovėje „Everita“ dirbantis Erikas kaltę vertė automobilio modeliui – jis sportinis, todėl sėdėdamas ant galinės sėdynės turėjo tik vieną būdą išlipti – pro vairuotojo dureles.

E.Rachinšteino, kuriam tą vakarą buvo nustatytas 1,86 promilės girtumas, kaltę teisme bandė prisiimti kitos S.Rachinšteino bendrovės „Nekilnojamojo turto valdymas“ vairuotojas Airidas Giža, tačiau jam išgelbėti draugo nepavyko.

Siautėja klubuose

Incidentas prie naktinio klubo Klaipėdoje – ne pirmas, kai Rachinšteinui jaunesniajam teko susidurti su policija.

2013-ųjų rugsėjį jis prakirto antakį konkurse „Mis Lietuva“ Mis publikos titulą laimėjusiai Elitai Citovičiūtei, po kelių savaičių sužalojo restorano „Basilico“ lankytoją, o pernai birželio 14 dieną kartu su draugu Tautvydu Vytkūnu sukėlė muštynes Vilniaus naktiniame klube „Pantera“.

Kaip „Lietuvos rytui" tąkart pasakojo įvykio liudytojai, į klubą su kompanija atvykęs E.Rachinšteinas iškart pradėjo kabinėtis prie kitų lankytojų: „Jis tiesiog ieškojo su kuo susimušti, vis vaikščiojo, kabinėjosi prie kitų baro lankytojų, stumdėsi, keiksmažodžiais pasiuntė vieną kitos kompanijos merginą, o po to pradėjo muštis.“

Iškviesti policijos pareigūnai E.Rachinšteiną ir T.Vytkūną išvežė į policijos komisariatą.

Vienam E.Rachinšteino užpultam vyrų prireikė ir medikų pagalbos. Per muštynes jam buvo sulaužytas žandikaulis.

Nuo agresyvaus Eriko kliuvo ir su juo vienoje kompanijoje buvusiai merginai. Įsiutęs E.Rachinšteinas jai trenkė.

Nors nuo E.Rachinšteino nukentėję asmenys rašo pareiškimus policijai, milijonieriaus sūnui vis pavyksta išvengti bylų.

„Greičiausiai jį išsuka tėvas, kuris už tai, kad sūnaus atžvilgiu nebūtų pradėti ikiteisminiai tyrimai, neblogai kai kam sumoka“, – svarstė incidento „Panteroje“ liudininkai.

Ir išties po muštynių „Panteroje“ policijos pareigūnai neskubėjo siųsti mušeikos į teismą – pradėjo aiškintis, kas žurnalistams papasakojo apie naktinius milijonieriaus sūnaus nuotykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.