Sergejaus Rachinšteino sūnui – netikėtumai teisme

Aferų meistru vadinamo Sergejaus Rachinšteino sūnus 24 metų Erikas

E.Rachinšteinas prie teismo salės durų laukė ilgiau nei pusvalandį.<br>T.Bauro nuotr.
E.Rachinšteinas prie teismo salės durų laukė ilgiau nei pusvalandį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 29, 2015, 12:46 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:20 PM

Nurodytu laiku, 8 valandą 30 minučių į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvykęs jaunuolis salės duris rado užrakintas. Po kelių minučių jas atrakinusi sekretorė ėmė skaityti į administracinių bylų nagrinėjimą atvykusių pažeidėjų pavardes.

Administracinių bylų nagrinėjimo laiką skiria policijos pareigūnai, todėl vienu metu į teismą atvyksta net po dešimt pažeidėjų.

Pirmiausia į posėdžių salę buvo pakviestas kitas jaunuolis. E.Rachinšteinas savo eilės kantriai laukė už durų. Bylą išnagrinėjusi teisėja išėjo iš salės, o sekretorė tik pasitikslino, ar yra atvykęs E.Rachinšteinas.

Po kurio laiko sekretorė jį pasikvietė į salę ir įteikė kvietimą atvykti maždaug po mėnesio. „Posėdis atidėtas“, – ilgai laukusiam vaikinui daugiau nieko nepaaiškino sekretorė. Žurnalistams ji pasakė, jog bylą nebus nagrinėjama, nes E.Rachinšteinas pavėlavo. Skandalingojo verslininko sūnus teismui turėjo pasiaiškinti dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų. Balandžio 11-ąją motociklą „Ducati“ vairuojantį E.Rachinšteiną policininkai sustabdė Vilniuje, Molėtų plento ir Skersinės gatvės sankryžoje.

Motociklininkas sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui. Tuomet paaiškėjo, kad E.Rachinšteinas motociklą vairavo tam neturėdamas teisės. Praėjusių metų rugsėjį už vairavimą neblaiviam vairuotojo pažymėjimo jis neteko dvejiems metams.

Pareigūnams E.Rachinšteinas prisistatė užsieniečiu ir su jais kalbėjo rusiškai. Jaunuolis pateikė Tailande šių metų vasarį išduotą motociklo vairuotojo pažymėjimą. Jis teigė, kad ir dirba, ir gyvena Tailande.

Paaiškėjus, kad E.Rachinšteinas yra Lietuvos gyventojas, pareigūnai jam surašė protokolą, nes Tailande išduotas vairuotojo pažymėjimas Lietuvoje negalioja. Juo ne ilgiau kaip 90 dienų galėtų naudotis į Lietuvą atvykęs užsienietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.