Subadyto verslininko A. Rapalio artimieji priėmė sunkų sprendimą

Pačiame Kauno centre, I.Kanto gatvėje, įsikūrusiame prabangių apartamentų ir biurų komplekse „Bokštas“ įvykusi tragedija užminė itin daug mįslių.

Subadyto verslininko A. Rapalio artimieji priėmė sunkų sprendimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Subadyto verslininko A. Rapalio artimieji priėmė sunkų sprendimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-05-31 14:17, atnaujinta 2017-11-25 12:19

Prabangiame bute peiliu buvo itin sunkiai sužalotas informacinių technologijų (IT) sektoriuje dirbęs jaunas verslininkas Aurimas Rapalis. Jam nustatytos durtinės žaizdos krūtinėje, nugaroje ir kakle.

Medikai į ligoninę iš prabangių apartamentų pristatė ir 17-metį vaikiną, kuris taip pat buvo sužalotas peiliu, nustatytos pjautinės žaizdos rankoje bei kojoje.

„Įtariama, kad vyrai susižalojo tarpusavyje konflikto metu“, – lakoniškai skelbė policijos suvestinė.

Organus paaukojo donorystei

Šeštadienį A.Rapalio draugus pasiekė baisi žinia – jauno verslininko gyvybė kabo ant plauko, medikai nesitiki, kad ją pavyks išgelbėti.

Itin sunkiai peiliu sužalotas kaunietis neteko labai daug kraujo, dėl to organizme prasidėjo negrįžtami procesai. A.Rapalio bičiuliai pasidalijo informacija, jog vyro smegenys mirusios, o gyvybines funkcijas palaiko tik medicinos įranga.

Susitaikius su kraupia realybe buvo praėjusį šeštadienį, prieš vidurnaktį priimtas sunkus sprendimas prietaisus išjungti.

„Tėvai pasirašė sutikimą, kad Aurimo organai būtų panaudoti transplantacijai. Tai labai kilnus žingsnis, net po mirties žmogus gali kam nors padėti“, – lrytas.lt patvirtino artimai velionį pažinojęs UAB „Elektroniniai sprendimai“ direktorius Ugnius Kiguolis.

A.Rapalio šeimą artimai pažįstanti kaunietė lrytas.lt žurnalistui atskleidė, kad artimuosius sukrėtė tai, kad jų labai ilgai niekas neinformavo apie nelaimę.

„Subadytas, sąmonę praradęs žmogus į Klinikas atvežamas penktadienio paryčiais, 4 valandą. Apie tai, kas nutiko, šeima sužino daugiau nei po paros, tik šeštadienį apie 11 val. Juk žmogus buvo atvežtas iš savo buto, jo tapatybė buvo aiški iš pat pradžių. Kodėl policijai reikėjo tiek laiko delsti“, – stebėjosi kaunietė.

Paslaptingas konfliktas

Kas tas 17-metis, kuris, pasak policijos suvestinės, 4 valandą ryto kilus konfliktui mirtinai peiliu subadė verslininką? Kaip nepilnametis pateko į budriai saugomą apartamentų ir biurų kompleksą, kuriame gyveno A.Rapalis.

Šis klausimas neduoda ramybės ne vienam velionį pažinojusiam žmogui.

Kalbinti policijos pareigūnai sakė manantys, kad mirtimi pasibaigusio konflikto priežastys tikriausiai buitinės.

„Pirminė informacija liudijo, kad tai tarsi buitinis nusikaltimas. Vienas  tų, kurie įvykdomi nieko neplanuojant, o spontaniškai dėl kokių nors priežasčių kilus konfliktui“, – sakė vienas Kauno policijos komisarų.

Ligoninėje užgesus A.Rapalio gyvybei situacija pasikeitė iš esmės. Dėl nužudymo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, jį atlieka Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba.

„Įvykio vietoje surinkti duomenys liudijo, kad mirtinas konfliktas įvyko bute. Tikriausiai ko nors nepasidalijo, kilo ginčas ir prasidėjo santykių aiškinimasis“, – sakė su tyrimo medžiaga susipažinęs kriminalistas.

Paslaptingas nepilnametis

Kas galėjo sieti pasiturimai gyvenusį, IT srityje dirbusį 31 metų verslininką A.Rapalį ir 17-metį, kuris 4 val. ryto atsidūrė jo bute.

„Tiek artimieji, tiek ir visi Aurimo draugai mano, kad jis buvo užpultas iš už nugaros ir subadytas peiliu. Juk durtinės žaizdos aptiktos tiek nugaroje, tiek ir kakle – ką tai galėtų reikšti, jei ne užpuolimą“, – svarstė velionį pažinojęs verslininkas U.Kiguolis.

Iki šiol nėra aišku, kas tas paslaptingas 17-metis. A.Rapalio įkurtoje ir vadovautoje IT bendrovėje „Hostinger“ dirba nemažai jaunų žmonių, tačiau prielaida, jog kilo konfliktas tarp darbuotojo ir darbdavio, kol kas nepatvirtinta.

„Kalbėjau su Aurimo bendradarbiais, visi svarstėme, kas galėtų būti tas vaikinas. Niekas negalėjo prisiminti, kad tokio amžiaus darbuotojas pas jį bendrovėje būtų ką nors veikęs“, – sakė bendrovės „Elektroniniai sprendimai“ vadovas U.Kiguolis.

Anot verslininko, policijos pateikta versija, kad kilusio konflikto metu 17-metis peiliu mirtinai sužalojo 31 metų vyrą, visiškai tikėti nevertėtų.

„Gal ten buvo trečias asmuo, apie kurį mes nežinome? Nežinodamas visų aplinkybių nenorėčiau visos kaltės versti nepilnamečiui, kurio asmenybė dar nėra žinoma“, – svarstė velionio verslininko bičiulis.

Lrytas.lt žiniomis, nepilnametis, kurio gyvybei pavojus negresia, ligoninėje saugomas policijos pareigūnų. Artimiausiu metu teisėsaugininkai ketina kreiptis į teismą prašydami jam skirti kardomąją priemonę.

Vienijo interneto projektai

Socialiniame tinkle „Facebook“ verslininkas U.Kiguolis vėlų šeštadienio vakarą pareiškė liūdesį: „ATA Aurimai.. Buvai vienas iš TŲ žmonių, kuriuos gerbiau. Viską pasiekei pats, niekas nedavė, nieko nepaveldėjai. Kartu dažnai konkuruodavom, pasikandžiodavom. Didelis tau respektas. Džiaugiuosi, kad teko tave pažinoti.“

U.Kiguolis pripažino – keleriais metais jaunesnį A.Rapalį pažinojo labai seniai. Abu kauniečius suvienijo patys pirmieji interneto projektai, ne viena IT entuziastui vėliau sukrovę nemenką kapitalą.

„Mūsų nebuvo daug, tad vienas kitą neblogai pažinojome ir bendravome. Kiek vėliau mūsų keliai išsiskyrė, kas pasuko į programavimą, kas į darbą su projektais. Tačiau bičiulystė tarp mūsų išliko“, – prisiminė U.Kiguolis.

A.Rapalis ėmėsi svetainių prieglobos (ang. – „hosting“) verslo, Lietuvoje įkūrė bendrovę „Honstinger“, o Kipre – „Hostinger International Limited“, taip pat bendrovių ir biurių įvairiose pasaulio šalyse.

Nors neturėjo nuosavo duomenų centro, A.Rapalis teikė prieglobos paslaugas visame pasaulyje, o Lietuvoje jo bendrovių veikla buvo minimali.

Regis, šis verslas kauniečiui davė solidžias pajamas. Pasak milijonieriumi vadinamo IT verslo atstovo U.Kiguolio, velionis mėgo brangius ir galingus automobilius, jie tarpusavyje net konkuravo, kuris įsigis brangesnę mašiną. Prabangą mėgęs kaunietis nesistengė tapti plačiai žinomas, pasak bičiulių, jis buvo tarsi šešėlyje.

Apie verslą – ne vien teigiami atsiliepimai

Atsakymo į klausimą, kas praėjusio penktadienio paryčiais įvyko uoliai saugomuose komplekso „Bokštas“ apartamentuose, gali tekti ieškoti ir narpliojant A.Rapalio sukurto verslo užkulisius.

Internete galima rasti ne pačių maloniausių atsiliepimų apie bendrovę „Hostinger“, jos teikiamas paslaugas, darbuotojų kompetenciją.

Tiek Lietuvos, tiek ir užsienio tinklalapiuose esama nemažai kaltinimų sukčiavimu, pinigų viliojimu prisidengiant nemokamų paslaugų teikimu. Esą sukurtas prieglobos paslaugas teikiančių įmonių tinklas iš tiesų skirtas pinigams iš žmonių išvilioti.

„Trečią mėnesį mano tinklaraštis nėra matomas vartotojams, nes „Hostinger“ užblokavo paskyrą informuodama, kad viršytas CPU. Nusikopijuoti failų neleidžia, toliau siunčia: „Viršytas CPU, linkime sėkmės.“

Dėl „Hostinger“ veiksmų negaliu nei pamatyti savo failų, nei perkelti jų kitur. Atsakymai į užklausas siunčiami formalūs. Prierašus „Linkime sėkmės“ ir „Malonu, kad galėjome jums padėti“, kai kliento problema per tris mėnesius taip ir neišspręsta, vertinčiau kaip tyčiojimąsi.

Prieglobos paslauga buvo nemokama, tačiau, mano vertinimu, klientas negali būti laikomas įkaitu, jam turi būti leista pamatyti, nusikopijuoti savo failus“, – portale rekvizitai.lt bendrovės paslaugų kokybę šių metų gegužę skundė klientė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.