Po mirtino susirėmimo 17-metis A.Rapalio draugas užsirakino bute

Kas siejo įspūdingus turtus sukaupusį, prabangiais automobiliais važinėjusi bei gyvenimu besidžiaugusį 31 metų Kauno verslininką Aurimą Rapalį ir jam mirtinus smūgius peiliu sudavusį, skurdžiai gyvenusį, nusikalstamu keliu pasukusį 17 metų Edgarą?

Po mirtino susirėmimo 17-metis A.Rapalio draugas užsirakino bute.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Po mirtino susirėmimo 17-metis A.Rapalio draugas užsirakino bute.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jun 1, 2015, 9:40 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 2:30 AM

Į šį klausimą atsakymo iki šiol neturi didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusią bylą tiriantys teisėsaugininkai.

Praėjusį sekmadienį teismas patenkino prokurorų prašymą ir nepilnametį leido suimti vienam mėnesiui. Jis neneigė peiliu sužalojęs verslininką, tačiau tikino jo žudyti nenorėjęs.

Vėliau jis užsiminė ketinęs savo draugą apiplėši – pasisavinti vieną jo prabangių automobilių bei pinigus. Tačiau į klausimą ką su jais būtų daręs, atsakyti negalėjo.

Kauno apygardos prokuratūros prokuratūros atstovai, surengę trumpą spaudos konferenciją, šią informaciją lakoniškai patvirtino, tačiau daugiau detalių neatskleidė.

Siejo ilgametė draugystė

Lrytas.lt šaltinių duomenimis, šis nepilnametis augo Jonavos rajone, Rukloje, daugiavaikėje, šešių vaikų šeimoje, šiuo metu mokosi vienoje vidurinių mokyklų.

Vaikinas jau turėjo reikalų su teisėsauga. Jo atžvilgiu pradėti du ikiteisminiai tyrimai – dėl plėšimo ir automobilio vagystės.

Jis teisėsaugininkams prisipažino su pasiturinčiu verslininku draugavęs jau ketverius metus. Tyrimo duomenimis, nepilnametis iš Ruklos pas A.Rapalį, prieš tai su juos susisiekęs telefonu, atvyko ketvirtadienio vakarą. Abu iki paryčių žaidė kompiuteriais, kol 4 val. įvyko tragedija.

„Egdaras sakė bet kuriuo metu galėdavęs užsukti į nukentėjusiojo apartamentus. Ten pavalgyti, pažaisti jo kompiuteriu, nes pats kompiuterio neturėjo. Į klausimą, kodėl jis su peiliu rankose puolė savo draugą, dėl ko kilo konfliktas, Edgaras taip ir neatsakė. Tikriausiai jis pasirinko tokią poziciją – tylėti“, – sakė su tyrimo medžiaga susipažinęs lrytas.lt šaltinis.

Teisėsaugininkai pripažino: jei įtariamasis tylės ir toliau, nustatyti, dėl ko kilo konfliktas, ko gero, nepavyks. Tiesą žinantis A.Rapalis ją nusinešė į kapus.

Versija, kad ketinta žmogų apiplėšti siekiant pasisavinti pinigus bei automobilį, daug kas linkę abejoti. Lrytas.lt žiniomis, apklausų metu įtariamasis neigė lemtingą dieną vartojęs alkoholį ar kvaišalus.

Sugebėjo pasipriešinti

Paaiškėjo ir daugiau itin mįslingo konflikto aplinkybių. Peiliu puolęs 31 metų verslininką 17-metis Edgaras jį sunkiai sužalojo. Peilio ašmenys smigo į krūtinę, nugarą ir kaklą.

Sunkiai sužeistas, krauju plūstantis A.Rapalis įnirtingai priešinosi. Per grumtynes jis atėmė iš užpuoliko peilį, gindamasis jam sužalojo ranką ir koją.

Itin sunkiai sužalotas verslininkas įstengė nusigauti iki pastatą saugančių apsaugininkų posto, paprašė iškviesti greitąją medicinos pagalbą.

A.Rapalį mirtinai sužalojęs žudikas užsirakino jo bute. Policijos pareigūnams praėjusio penktadienio paryčiais pagalbon teko kviesti ugniagesius – gelbėtojus. Jų  autokopėčios negalėjo pasiekti 7 pastato aukšte esančių verslininko apartamentų, tad buvo priimtas sprendimas specialia technika išpjauti buto duris.

To padaryti nepavyko, sužeistas nepilnametis atidarė duris ir įleido policijos pareigūnus. Greitosios pagalbos automobiliu besigynusios aukos sužeistas vaikinas buvo nuvežtas į ligoninę. Informaciją apie šią operaciją praėjusio penktadienio įvykių suvestinėje pateikė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai.

Pirmadienį surengtos konferencijos metu Kauno apygardos prokuratūros vadovas Darius Valkavičius tikino, jog tikrinamos ir kitos šalutinės versijos, tačiau pagrindine lieka – nužudymas iš savanaudiškų paskatų.

Pasak prokurorų, jeigu teisme bus įrodyta 17-mečio Edgaro kaltė, kuo beveik neabejojame, jam grės ne daugiau kaip 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Tai maksimali bausmė, kurias įstatymai numato nepilnamečiams.

Pasak prokurorų, šiuo metu Edgaras išleistas iš gydymo įstaigos, po papildomos apklausos jis bus uždarytas į tardymo izoliatorių.

Organus paaukojo donorystei

A.Rapalis praėjusio penktadienio paryčiais į Kauno klinikas buvo pristatytas jau be sąmonės. Kitą dieną medikai jo artimiesiems pripažino – išgelbėti jauno vyro gyvybės jau neįmanoma.

Pakartotinai atlikus galvos smegenų tyrimą paaiškėjo, kad jos nefunkcionuoja. Artimiesiems teko priimti sunkų sprendimą išjungti jauno kauniečio gyvybines funkcijas palaikančią aparatūrą.

Velionio šeima sutiko, kad jo organai būtų paaukoti transplantacijai.

Mėgavosi prabanga

Informacinių technologijų (IT) srityje dirbęs A.Rapalis vadovavo svetainių prieglobos (angl. – hosting) 2012 metais įkurtai uždarajai akcinei bendrovei „Hostinger“. Jam priklausė ir individuali įmonė „Hosting media“, šiuo metu ji likviduota.

Pagrindinė veikla vyko per Kipre registruotą įmonę „Hostinger International Limited“, pasaugos teiktos daugelyje pasaulio šalių.

Verslininkas itin mėgo prabangą, puikuodavosi brangiais ir galingais automobiliais. Jis važinėjo išskirtiniu numeriu „69“ pažymėta „Audi R8“, buvo įsigijęs „Ferrari 458 Italia“.

Veikla kėlė įtarimų

A.Rapalio sukurtas verslas vertinamas dviprasmiškai. Užsienio portaluose bei forumuose mirga kaltinimų sukčiavimu bei apgavystėmis.

Dažniausiai skundžiamasi, jog nemokamas svetainių prieglobos paslaugas teikti pažadėjusios bendrovės darbuotojai po kurio laiko sukelia dirbtines kliūtis, neleidžia vartotojams prisijungti prie sistemos ir verčia susimokėti.

A.Rapalis savo verslo Lietuvoje niekada plačiau nereklamavo, stengėsi išlikti šešėlyje. Siauruose interneto verslininkų sluoksniuose jis buvo žinomas slapyvardžiu „Awex“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.