Keista vyriška pažintis Kaune buvo aptaškyta krauju

Kas siejo pelningą tarptautinį verslą sukūrusį 31 metų kaunietį Aurimą Rapalį ir jį nužudžiusį iš daugiavaikės šeimos kilusį, skurdžiai gyvenantį 17-metį? Tai aiškinasi žmogžudystę prabangiuose apartamentuose tiriantys pareigūnai.

Keista vyriška pažintis Kaune buvo aptaškyta krauju.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Keista vyriška pažintis Kaune buvo aptaškyta krauju.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
U.Kiguolis: „Gal Aurimas vaikinukui iš vargingos šeimos norėjo parodyti kitą gyvenimo lygmenį, suteikti paskatų siekti tikslų.“
U.Kiguolis: „Gal Aurimas vaikinukui iš vargingos šeimos norėjo parodyti kitą gyvenimo lygmenį, suteikti paskatų siekti tikslų.“
Daugiau nuotraukų (2)

Nerijus Povilaitis („Lietuvos rytas“)

Jun 2, 2015, 8:30 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 1:17 AM

Prabangoje besimaudžiusio, tačiau viešumos vengusio verslininko A.Rapalio mirtimi pasibaigęs incidentas įvyko praėjusį penktadienį paryčiais.

Apie 4 valandą Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties budėtojai sulaukė skambučio: miesto centre, I.Kanto gatvėje, esančiame prabangių apartamentų ir biuro patalpų komplekse „Bokštas“ reikia pagalbos peiliu sunkiai sužalotiems vyrams.

Atvykę medikai rado krauju plūstantį A.Rapalį. Sąmonę praradęs jaunas vyras, kuriam peiliu buvo perrėžtas kaklas, sužalota krūtinė ir nugara, skubiai nugabentas į Kauno klinikas.

Į tą pačią gydymo įstaigą atvežtas ir 17 metų Edgaras – jam peilio ašmenimis supjaustytos ranka ir koja.

Policijos pareigūnai iš pradžių šį incidentą vertino kaip buitinį konfliktą, kurių mieste pasitaiko dažnai, – pranešta, kad susipykę vyrai sužalojo vienas kitą.

„Iš pradžių net nebuvo minčių, kad A.Rapalis gali mirti.

Tik vėliau iš esmės pasikeitus situacijai ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo buvo perkvalifikuotas į nužudymą“, – „Lietuvos rytui“ sakė Kauno teisėsaugininkai.

Atvyko žaisti kompiuteriu?

Apklausiamas nepilnametis kaltės neneigė – prisipažino peiliu užpuolęs ir mirtinai sužalojęs turtingą verslininką.

Tiesa, vaikinas tikino žudyti nenorėjęs.

„Vaikinas pasakojo su nukentėjusiuoju draugiškus santykius palaikęs jau ketverius metus. Susipažinęs, kai jam buvo 13 metų.

Nepilnametis dažnai lankydavosi A.Rapalio apartamentuose, buvo vežiojamas prabangiais automobiliais.

Savo namuose Edgaras kompiuterio neturi, todėl pažaisti juo vykdavo pas savo draugą“, – „Lietuvos rytui“ atskleidė nepilnamečiui atstovaujanti advokatė Angelė Fominienė.

Žudiku tapęs nepilnametis jau anksčiau turėjo reikalų su teisėsauga. Jo atžvilgiu pradėti du ikiteisminiai tyrimai – dėl plėšimo ir automobilio vagystės.

Moksleivis augo daugiavaikėje šeimoje su patėviu. Jis – vienintelis šeimos maitintojas, nes motina namie prižiūri kūdikį.

Per apklausas pavyko išsiaiškinti, kad Edgaras praėjusio ketvirtadienio vakarą telefonu susisiekė su savo draugu A.Rapaliu ir susitarė susitikti.

Įtariamasis pasakojo, kad atvykęs į prabangius apartamentus jis su jų savininku žaidė kompiuteriu, kol paryčiais įvyko mirtimi pasibaigęs konfliktas.

Tikino norėjęs apiplėšti

Kas nutiko, kad ilgą laiką bendravęs su vyresniu verslininku vaikinas puolė jį su peiliu? Tai svarbiausias klausimas, į kurį kol kas niekas negali atsakyti.

Iš pradžių Edgaras tyrėjams nepanoro nurodyti išpuolio motyvų.

Po kurio laiko įtariamasis prakalbo.

Jis tikino ketinęs apiplėšti tviskančioje prabangoje gyvenantį turtuolį, pasisavinti jo pinigus ir brangų automobilį.

Ar iš tiesų vaikinas kūrė baisų planą, sunku pasakyti. Į klausimą, ką būtų daręs su pinigais ir vogtu automobiliu, nepilnametis nesugebėjo atsakyti.

Sugebėjo pasipriešinti

Vakar paaiškėjo ir daugiau šio mįslingo konflikto aplinkybių.

Manoma, kad 17-metis 31 metų verslininką peiliu užpuolė iš pasalų. Ašmenys smigo į krūtinę, nugarą ir kaklą.

Sunkiai sužeistas, krauju plūstantis A.Rapalis įnirtingai priešinosi.

Per grumtynes fiziškai stipresnis vyras atėmė iš užpuoliko peilį, gindamasis jam sužalojo ranką ir koją.

Išsigandęs 17-metis spruko iš prabangių apartamentų komplekso, kuriame gyveno A.Rapalis.

Itin sunkiai sužalotas verslininkas dar įstengė nusigauti iki pastatą saugančių apsaugininkų posto, paprašė iškviesti greitąją medicinos pagalbą.

„Atvyko du greitosios pagalbos ekipažai. Vienas išsivežė įtariamąjį, kitas – nukentėjusįjį“, – vakar pasakojo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Organus paaukojo donorystei

A.Rapalis į Kauno klinikas buvo atvežtas jau be sąmonės.

Kitą dieną medikai jo artimiesiems pripažino – išgelbėti jauno vyro gyvybės neįmanoma.

Pakartotinai atlikus galvos smegenų tyrimą paaiškėjo, kad jos nefunkcionuoja.

Artimiesiems teko priimti sunkų sprendimą išjungti jauno kauniečio gyvybines funkcijas palaikančią aparatūrą.

Velionio šeima sutiko, kad jo organai būtų paaukoti donorystei.

A.Rapalio artimuosius pribloškė teisėsaugininkų veiksmai.

Apie penktadienį paryčiais įvykusią tragediją aukos tėvai sužinojo tik daugiau nei po paros – šeštadienį prieš vidurdienį.

Dirbo visame pasaulyje

Informacinių technologijų (IT) srityje karjerą pradėjęs kaip tarnybinių stočių administratorius, A.Rapalis pastaruoju metu vadovavo 2012 metais įkurtai uždarajai akcinei svetainių prieglobos (angliškai – hosting) bendrovei „Hostinger“.

Kauniečiui priklausė ir individuali įmonė „Hosting Media“, šiuo metu ji likviduota.

Pagrindinė veikla vyko per Kipre registruotą įmonę „Hostinger International Limited“, paslaugos teiktos daugelyje pasaulio šalių.

Verslininkas itin mėgo prabangą, puikuodavosi brangiais galingais automobiliais.

Jis važinėjo išskirtiniu numeriu 69 pažymėta „Audi R8“, buvo įsigijęs „Ferrari 458 Italia“.

Draugas negaili šiltų žodžių

Socialiniame tinkle „Facebook“ verslininkas, bendrovės „Elektroniniai sprendimai“ direktorius Ugnius Kiguolis netrukus po bičiulio mirties reiškė liūdesį: „Ata, Aurimai.. Buvai vienas tų žmonių, kuriuos gerbiau. Viską pasiekei pats, niekas nedavė, nieko nepaveldėjai.

Kartu dažnai konkuruodavome, pasikandžiodavome. Didelė tau pagarba. Džiaugiuosi, kad teko tave pažinoti.“

U.Kiguolis pripažino – keleriais metais jaunesnį A.Rapalį pažinojo labai seniai. Abu kauniečius suvienijo patys pirmieji interneto projektai, ne vienam IT entuziastui vėliau sukrovę nemenką kapitalą.

„Mūsų buvo nedaug, tad vienas kitą neblogai pažinojome ir bendravome.

Vėliau mūsų keliai išsiskyrė: kas pasuko į programavimą, kas į darbą su projektais, tačiau mūsų bičiulystė išliko“, – prisimena U.Kiguolis.

Milijonieriumi vadinamas U.Kiguolis pasakojo su A.Rapaliu neretai konkuruodavę, kuris brangesnį ir galingesnį automobilį įsigis.

Ką reiškė ši draugystė?

Kas galėjo sieti klestintį verslininką ir vaikiną iš neturtingos šeimos?

Šis klausimas neduoda ramybės visiems, pažinojusiems velionį.

Juolab kad, atrodo, niekas iš A.Rapalio pažįstamų apie šią draugystę, kurią kai kas jau įvardija kaip itin artimą, nebuvo girdėję.

„Aurimas buvo nuostabus, plačios širdies, visiems padėti pasirengęs žmogus.

Gali būti, kad jis vaikinukui iš vargingos šeimos norėjo parodyti kitą gyvenimo lygmenį, suteikti paskatų siekti tikslų“, – svarstė U.Kiguolis.

Kirto maitinančią ranką

Kauniečio nužudymu įtariamam nepilnamečiui atstovaujanti advokatė A.Fominienė pritarė šiai nuomonei.

Ji sakė svarstanti galimybę, kad vaikiną iš vargingai gyvenančios šeimos, kurioje dirba tik patėvis, galėjo sugundyti draugo turtai: „Jeigu paaiškės, kad jaunuolis nužudė jį taip nuoširdžiai globojusį, prie kitokio gyvenimo prisiliesti leidusį žmogų, bus labai skaudu.

Tai tas pat kaip kirsti tave maitinančią ranką. Vaikinas šiuo metu labai sutrikęs. Ko gero, jis pats dar nesuvokia, ką padarė. Emocine prasme ši byla labai jautri.“

A.Rapalio artimieji vakar teigė nekuriantys jokių nelaimės versijų: „Šią akimirką tiesiog gedime. Iš anksto dėkojame jums už supratimą ir atjautimą.“

Kauniečio veikla kėlė ir įtarimų

* A.Rapalio sukurtas verslas vertinamas nevienareikšmiškai. Užsienio portaluose ir forumuose mirgėte mirga kaltinimai sukčiavimu ir apgavystėmis.

* Dažniausiai skundžiamasi, kad nemokamas svetainių prieglobos paslaugas teikti pažadėjusios bendrovės darbuotojai po kurio laiko sudaro dirbtines kliūtis, neleidžia vartotojams prisijungti prie sistemos ir verčia susimokėti.

* A.Rapalis savo verslo Lietuvoje plačiau nereklamavo, stengėsi išlikti šešėlyje. Siauruose interneto verslininkų sluoksniuose jis buvo žinomas slapyvardžiu Awex. Biurą jis buvo įsteigęs ne tik Kaune, bet ir Brazilijoje ir Indonezijoje.

* „Šioje rinkoje – didžiulė trintis, todėl nenuostabu, kad pasitaiko įmonių, kurios neigiamais komentarais siekia sumenkinti konkurentus. Juk informacijos apie bendrovę ir jos teikiamų paslaugų patikimumą žmonės ieško paieškos sistemose, tokiose kaip „Google“.

* Kita vertus, kai dirbama su klientais iš daugybės pasaulio šalių, pasitaiko įvairių nesklandumų“, – pripažino velionį gerai pažinojęs verslininkas, vienos didžiausių Kaune IT bendrovių įkūrėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.