Įtariamojo artimieji prabilo apie A. Rapalio nužudymo versijas

Aiškėja naujų detalių, susijusių su Kauno milijonieriaus Aurimo Rapalio nužudymu. „Lietuvos ryto“ televizijos kalbinti įtariamojo 17-mečio artimieji sako netikintys pateikta versija, kad verslininkas buvo nužudytas dėl prabangaus automobilio „Ferrari“.

Įtariamojo artimieji prabilo apie A. Rapalio nužudymo versijas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Įtariamojo artimieji prabilo apie A. Rapalio nužudymo versijas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2015, 1:20 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 10:10 PM

Jie patys iki šiol negali paaiškinti, kokie santykiai siejo 30-metį milijonierių ir nepilnametį iš daugiavaikės šeimos. Artimieji sako negirdėję jokių nusiskundimų dėl keletą metų trukusios draugystės ir spėja, kad planuojant nusikaltimą jaunuoliu galėjo būti pasinaudota.

Pasiduoti įkalbėjo sesuo

Nusikaltimas įvykdytas prabangiuose „Bokšto“ apartamentuose Kauno centre. Čia gyvenusio A.Rapalio nužudymu įtariamą 17-metį nusikaltimo naktį pasiduoti policijai įkalbėjo sesuo. Nepilnametis jai paskambino apie ketvirtą ryto.

„Jis tiesiog pasakė: „Aš nužudžiau žmogų.“ Daugiau man nieko nesakė. Aš raminau, įkalbinėjau įsileisti policiją, nes policija beldėsi į duris.

Jis kraujavo, jam buvo silpna, sakė, kad atsigulė į lovą ir nualpo. Tai sakiau: „Sukaupk visas jėgas ir nueik atidaryti durų.“ Tai ir atidarė“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė įtariamojo sesuo.

Pripažino kaltę

Į ligoninę atvežto sužaloto verslininko išgelbėti nepavyko. Mėnesiui suimtas paauglys kaltas prisipažino.

„Jis labai sudėtinga asmenybė. Mano, kaip advokato, nuomone, jis iki galo nesuvokia, ką yra padaręs. Jis ir išsigandęs, ir  kažkokios arogancijos – nekalbėti, nesakyti – būna. Gal apskritai sutrikęs, iki galo nesuvokiantis, ką padarė“, – teigė advokatė Angelė Fominienė.

Laisvai patekdavo į butą

Jonavos rajone daugiavaikėje šeimoje augęs vaikinas su gerokai vyresniu verslininku pradėjo bendrauti nuo 13 metų. Raidos sutrikimų turintis nepilnametis galėjo laisvai patekti į verslininko butą. Dažnai į jį vykdavo su kitais paaugliais.

„Pagal jo parodymus, tai jis jau ketveri metai bendrauja, važiuoja. Būna, Rapalis jį maitina. O kas už tai? Nežinau, jis į šį klausimą man neatsako“, – sakė advokatė.

Pasak įtariamojo sesers, jis visą laiką jai sakydavo, kad jie draugai: „Jis ten kažką dirbdavo, bet ką dirbdavo, nesakydavo. Kažką su kompiuteriais. Svetaines kūrė, kažką tokio, bet šiaip daugiau nieko nesakydavo“, – tikino sesuo.

Artimieji netiki nužudymu dėl automobilio

Tardymo izoliatoriuje laikomas nepilnametis pareigūnams aiškina, kad nusikaltimą planavo norėdamas užvaldyti automobilį „Ferrari“. Artimieji tokia versija abejoja.

„Jo motyvas, jau kiek apklausų buvo, kad Rapalį nužudė iš savanaudiškų paskatų. Kad užvaldytų tą turtą, tą automobilį. Tokie jo parodymai“, – teigė advokatė.

Sesuo su tokia nuomone nesutinka. „Kad dėl mašinos, tai tiesiog juokinga, jis net vairuoti nemoka, jam tiek metų, tokia mašina – tai kur dėsi? Iš karto išsiskiria. Visiškai nelogiška.

Jis su juo bendravo tikrai nemažai. Jeigu būtų norėjęs tą mašiną pavogti, tikrai turėjo ne vieną galimybę“, – svarstė įtariamojo sesuo.

Daugybė versijų

Tyrėjai dėl nužudymo kelia įvairias versijas.

Paklausus, gal buvo nuoskaudų, gal jį skriaudė, sesuo atsakė taip nemananti. „Manau, pasakytų. Arba kaip tik nesakytų, jei buvo prigrasintas. Jei kas nors buvo blogai, tikrai nemanau, kad sakytų“, – sakė sesuo.

Artimieji svarsto, kad 17-mečiui galėjo būti liepta nužudyti Rapalį.

„Kieme, kai būdavo su draugais, jeigu kas nors ką nors pasako, tai jis ir daro. Jis negalvoja apie pasekmes, kas gali nutikti“, – prisiminė sesuo.

Nepilnamečiui planuojama skirti psichiatrijos ekspertizę.

Daugiau žiūrėkite reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.