Kamuolinių gauja neteko 4 narių ir daug kanapių

Kauno Kamuolinių gaujai – dar vienas skaudus smūgis. Šį kartą nepasisekė Airijoje. Padedami kolegų iš Kauno šios šalies policininkai sučiupo keturis lietuvius – jų automobilyje buvo aptikta kanapių.

Įtariamųjų automobilyje Airijos policininkai aptiko didelį kiekį kvaišalų.<br>Kauno AVPK nuotr.
Įtariamųjų automobilyje Airijos policininkai aptiko didelį kiekį kvaišalų.<br>Kauno AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Jul 9, 2015, 8:05 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 6:39 AM

Per Airijoje surengtą reidą, kuris yra pavasarį Kaune prasidėjusios operacijos dalis, šios šalies teisėsaugininkai lietuvių automobilyje specialiai įrengtoje slėptuvėje aptiko 8,9 kilogramo marihuanos (kanapių žolės) ir 0,6 kilogramo hašišo (kanapių dervos). Bendra šių narkotinių medžiagų vertė Airijoje – apie 183 000 eurų.

Pagal Airijos įstatymus už šią nusikalstamą veiką dviem Kauno gyventojams (50 ir 62 metų) ir dviem Jonavos rajono gyventojams (39 ir 47 metų) gresia nuo 10 iki 25 metų nelaisvės.

Visi vyrai anksčiau teisti, jie siejami su Kamuolinių nusikalstama grupuote.

Informacija apie galimus kvaišalų prekiautojus su Airijos kriminalistais pasidalijo Kauno policijos pareigūnai.

Airijoje įkliuvusius lietuvius sieja bendri reikalai su šešiais įtariamaisiais, kurie buvo sulaikyti Kaune balandžio 24-ąją. Keli iš jų – artimi Kamuolinių grupuotės vadeivoms.

Tąsyk K.Baršausko gatvėje vykusio sulaikymo metu pareigūnai panaudojo ginklą, mat vienas vyriškis mėgino bėgti. Kriminalistai pavijo ir pargriovė besipriešinantį žmogų. Jis buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau suteikus pagalbą atsidūrė areštinėje.

Įtariamieji sulaikyti tiriant kvaišalų kontrabandos bylą. Grasindami šaunamuoju ginklu ir peiliu jie mėgino pagrobti du vyrus. Pirminiais duomenimis, šie kauniečiai turėjo važiuoti į užsienį platinti kvaišalų.

Pareigūnų duomenimis, imtis tokios veiklos žmonės buvo verbuojami smurtu ir įvairiomis bauginimo priemonėmis, tarp jų – grasinimais susidoroti su šeimos nariais.

Grupuotės nariai įtariami subūrę nusikalstamą susivienijimą ir organizavę stambaus masto narkotinių (hašišo) ir psichotropinių medžiagų (amfetamino) kontrabandą į Skandinaviją, taip pat kitas Europos šalis.

Operacijos metu įvairiose Kauno miesto vietose buvo sulaikyti 6 įtariamieji, kuriems 30–46 metai. Dauguma jų – Kauno gyventojai.

Tik vienas įtariamųjų neteistas, visi kiti teisti nuo 2 iki 9 kartų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Šių veikėjų teistumo sąrašuose daugiausia minimi smurtinio pobūdžio nusikaltimai – nužudymas, pasikėsinimas nužudyti, plėšimas, turto prievartavimas, didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymas.

Kratų metu pas įtariamuosius buvo rasti trys koviniai šaunamieji ginklai (vienas su garso slopintuvu) ir vienas šratinis pistoletas, peilių, teleskopinė lazda, o automobiliuose aptikta neperšaunamųjų liemenių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.