Teismo salėje žudikas matė „velnius“

Už verslininko Vilmanto Dundulio nužudymą Klaipėdoje teisiamas Marius Jonkus vakar teisme elgėsi keistai – nerišliai kalbėjo, tvirtino matąs po suolu bėgiojančius velnius.

Žmogžudyste kaltinamas M.Jonkus vakar teisiamųjų suole atrodė apsiblausęs.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Žmogžudyste kaltinamas M.Jonkus vakar teisiamųjų suole atrodė apsiblausęs.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Aug 28, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 1:53 PM

Klaipėdos apygardos teisme nepavyko baigti posėdžio, kuriame tikėtasi išklausyti teismo medicinos ekspertą ir ginklų specialistą, išsiaiškinti, kaip buvo paleista kulka, ir pasakyti baigiamąsias kalbas.

M.Jonkus atrodė keistai – jo akys buvo primerktos, o kai ėmė šnekėti, nieko nebuvo galima suprasti.

„Nesu narkomanas, niekada to nesu bandęs, tik alkoholį“, – į teisėjo klausimą, ar nevartojo kvaišalų, atsakė kaltinamasis.

Jis tikino, kad galima nagrinėti bylą, bet dar kelis kartus perklausus, kas yra, prisipažino išgėręs daug mažų geltonų tablečių – raminamųjų vaistų, kurių davė žmonės. Kokie žmonės, nepaaiškino.

Iškviesti greitosios pagalbos medikai patikrino M.Jonkaus savijautą ir nustatė, kad jo kraujyje smarkiai sumažėjęs cukraus kiekis. Tuomet gali sutrikti mąstymas, kalba ir veiksmai.

Teismas nusprendė kreiptis į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir prašyti paaiškinti, kas galėjo nulemti tokią kaltinamojo savijautą, ir garantuoti, kad panašūs dalykai nepasikartotų.

Teisme pateikė netikėtą versiją

* 53 metų V.Dundulis tėvų namuose pačiame Klaipėdos centre buvo nušautas šių metų vasario 10 dieną.

* Klaipėdos kriminalistai per dvi dienas ištyrė kraupų nusikaltimą ir sulaikė verslininko nužudymu įtariamą M.Jonkų. Pas jį buvo rastas ir iš V.Dundulio pagrobtas vokiškas kovinis pistoletas „Sig Sauer“, kurį savigynai buvo legaliai įsigijęs verslininkas.

* Apklausiamas M.Jonkus tikino nenorėjęs žudyti nepažįstamo žmogaus – jam esą knietėjo tik pagrobti V.Dundulio parduodamą šaunamąjį ginklą.

* Teisme jis staiga pakeitė parodymus – esą šūvis nuaidėjo tuomet, kai verslininkas jam griebė už rankos, kurioje jis laikė ir apžiūrinėjo parduodamą ginklą.

* Skelbimą apie parduodamą pistoletą už 400 eurų jis aptiko internete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.